Συμμετοχή του Β. Διγαλάκη στη διάσκεψη προέδρων κοινοβουλίων των χωρών της πρωτοβουλίας Αδριατικής - Ιονίου

Κρήτη
Συμμετοχή του Β. Διγαλάκη στη διάσκεψη προέδρων κοινοβουλίων των χωρών της πρωτοβουλίας Αδριατικής - Ιονίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδική αναφορά θα υπάρξει για τη σημασία της επέκτασης της τουριστικής περιόδου και την ενίσχυση των πρωτοβουλιών και των υποδομών προκειμένου αυτή να γίνει εφικτή και βιώσιμη

Ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης θα συμμετέχει, στις 5 και 6 Μαΐου 2022, στη 18η Διάσκεψη των Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών της Πρωτοβουλίας Αδριατικής - Ιονίου (ΠΑΙ) η οποία θα διεξαχθεί στα Τίρανα, εκπροσωπώντας την ελληνική Βουλή και τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Τασούλα.

Ο κ. Διγαλάκης θα είναι κεντρικός ομιλητής στη συνεδρία για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό ως προτεραιότητες συνεργασίας των χωρών της ΠΑΙ, στο πλαίσιο της οποίας, μεταξύ άλλων, πρόκειται να αναφερθεί στη συμβολή του Τουρισμού στο ΑΕΠ για την ευρύτερη περιοχή καθώς και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία έχουν η Ελλάδα και όλες οι χώρες της Αδριατικής/Ιονίου ως προς τη φυσική, πολιτιστική, ιστορική και αρχαιολογική τους κληρονομιά.

Ειδική αναφορά θα υπάρξει για τη σημασία της επέκτασης της τουριστικής περιόδου και την ενίσχυση των πρωτοβουλιών και των υποδομών προκειμένου αυτή να γίνει εφικτή και βιώσιμη.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, ο κ. Διγαλάκης θα κάνει τοποθέτηση και στη θεματική συζήτηση για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έναν στρατηγικό στόχο για τον οποίο η Ελλάδα είναι σταθερά ενεργός υποστηρικτής.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στα Τίρανα, ο κ. Διγαλάκης θα έχει συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο την Πέμπτη 5 Μαΐου, ενώ την Παρασκευή 6 Μαΐου θα συναντηθεί με την πρέσβυ της Ελλάδας στα Τίρανα Σοφία Φιλιππίδου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News