Ινδία: Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω καύσωνα

Κόσμος
Ινδία: Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω καύσωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα τέλη Μαρτίου στο δυτικό κρατίδιο Μαχαράστρα της Ινδίας λόγω του καύσωνα - Ο μεγαλύτερος αριθμός εδώ και χρόνια

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα τέλη Μαρτίου στο δυτικό κρατίδιο Μαχαράστρα της Ινδίας λόγω του καύσωνα, ο μεγαλύτερος αριθμός εδώ και χρόνια, με περισσότερους θανάτους να είναι πιθανό να καταγραφούν και αλλού στη χώρα καθώς η θερμοκρασία παραμένει επί εβδομάδες πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου. 

Οι επιστήμονες έχουν συνδέσει την πρόωρη έναρξη του καλοκαιριού με την κλιματική αλλαγή και αναφέρουν ότι περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στην Ινδία και στο γειτονικό Πακιστάν είναι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ευάλωτοι στην ακραία ζέστη. 

Καθώς οι δροσερές βροχές της εποχής των μουσώνων δεν αναμένονται πριν από τον επόμενο μήνα και οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση είναι ολοένα και πιο συχνές σε κάποιες περιοχές της Ινδίας, ακόμη και τα νοικοκυριά που έχουν την οικονομική δυνατότητα να διαθέτουν κλιματιστικά θα δυσκολευθούν να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα τις επόμενες εβδομάδες.

Πολλοί από τους θανάτους στο Μαχαράστρα καταγράφηκαν στις αγροτικές περιοχές του πιο πλούσιου κρατιδίου της Ινδίας με τις αρχές να εκτιμούν ότι προήλθαν από θερμοπληξία.

Στο μεταξύ, την ώρα που αυξάνεται η ζήτηση για ενέργεια, οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας είναι αντιμέτωποι με ελλείψεις άνθρακα και η κυβέρνηση τους καλεί να αυξήσουν τις εισαγωγές τους.

Παράλληλα η φετινή ζέστη αναμένεται να περιορίσει τη σοδειά, έπειτα από πέντε χρόνια που καταγράφονταν ρεκόρ γεγονός με σημαντικές συνέπειες καθώς η Ινδία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός σιτηρών παγκοσμίως.

Υπενθυμίζεται ότι ο περασμένος Μάρτιος ήταν ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί στην Ινδία εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, ενώ ρεκόρ επίσης 122 χρόνων χτύπησε και ο Απρίλιος σε πολλές περιοχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News