Κόσμος

Apple: Aρχίζει να πουλά εξαρτήματα κινητών - Τι αλλάζει στο service των συσκευών

Επίσημα η Apple, άνοιξε κατάστημα «επισκεύασέ το μόνος σου», το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επισκευάσουν μόνοι, το κινητό τους - Που κυμαίνονται οι τιμές

Kαι επίσημα η Apple, άνοιξε κατάστημα «επισκεύασέ το μόνος σου», το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επισκευάσουν μόνοι, το κινητό τους.

Το διαδικτυακό κατάστημα προσφέρει πάνω από 200 εξαρτήματα και κομμάτια τηλεφώνου, όπως για παράδειγμα βίδες, κάμερες, μπαταρίες, κάρτες και άλλα εξαρτήματα των iPhone.

Σύμφωνα με το economistas.gr , με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες θα μπορούν να μπουν στο διαδικτυακό κατάστημα να αγοράσουν το εξάρτημα που θέλουν και να επισκευάσουν το τηλέφωνό τους, οπότε η Apple δε χρειάζεται πια να βασίζεται στα καταστήματα για επισκευές.

Τα εξαρτήματα που πωλούνται προς το παρόν είναι για τα iPhone 12, iPhone 13 και iPhone SE.

Άνοιξε το κατάστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες

Το κατάστημα είναι, προς το παρόν, διαθέσιμο μόνο για τους πελάτες της Apple στις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σύντομα η υπηρεσία θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

Η κολοσσιαία τεχνολογική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι σκοπεύει να προσθέσει επιπλέον εξαρτήματα στο ηλεκτρονικό κατάστημα για την επισκευή κάποιων υπολογιστών Mac έως το τέλος της χρονιάς.

Το λανσάρισμα του καταστήματος έρχεται σε μία στιγμή που ο τεχνολογικός κολοσσός δέχεται πολύ ισχυρές πιέσεις εδώ και πολύ καιρό από τους Αμερικανούς νομοθέτες και άλλες τεχνολογικές εταιρείες να δώσει στους πελάτες της τη δυνατότητα να επισκευάζουν τα έξυπνα τηλέφωνά τους μόνοι τους.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υπέγραψε ένα διάταγμα δίνοντας την εντολή στην αρμόδια υπηρεσία να φτιάξει το πλαίσιο για να φτιάξουν οι εταιρείες καταστήματα «επισκευής από μόνος σου».

Που κυμαίνονται οι τιμές

Η Apple ανακοίνωσε ότι οι τιμές των εξαρτημάτων – που ξεκινούν από τα 0,20 δολάρια για μία βίδα και φτάνουν τα 312 δολάρια για ένα κιτ iPhone 12 Pro – είναι οι ίδιες με αυτές που υπάρχουν στα καταστήματα της εταιρείες και τους εξουσιοδοτημένους πωλητές των κινητών της.

Πηγή: Economistas.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια