Σρι Λάνκα: Οργισμένοι πολίτες ζητούν την παραίτηση της ηγεσίας της χώρας

Κόσμος
Σρι Λάνκα: Οργισμένοι πολίτες ζητούν την παραίτηση της ηγεσίας της χώρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εδώ και μήνες η Σρι Λάνκα των 22 εκατομμυρίων κατοίκων βιώνει ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης - καυσίμων, φαρμάκων - και ιλιγγιώδη αύξηση των τιμών των τροφίμων

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν χθες στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, το Κολόμπο, απαιτώντας την παραίτηση του προέδρου Ρατζαπάξα, την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Οι διαδηλωτές, ανεμίζοντας κόκκινες σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα έξω από την προεδρία, ζήτησαν να αποχωρήσουν από την εξουσία ο αρχηγός του κράτους και ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο πρωθυπουργός της χώρας, προσάπτοντάς τους καταστροφική διαχείριση της οικονομικής κρίσης, της χειρότερης από την ανεξαρτησία της νήσου.

Ως γνωστόν εδώ και μήνες η Σρι Λάνκα των 22 εκατομμυρίων κατοίκων βιώνει ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης - καυσίμων, φαρμάκων - και ιλιγγιώδη αύξηση των τιμών των τροφίμων.

Αρκετοί διαδηλωτές κατασκήνωσαν έξω από την επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού, που απέχει λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από την προεδρία. 

Ο αρχηγός του κράτους παραμένει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες εντός της οχυρωμένης προεδρικής κατοικίας, κάπου 300 μέτρα από το γραφείο του, με τους διαδηλωτές να έχουν κατακλύσει τον χώρο γύρω από τα δύο κτίρια.

(Φωτογραφία ΑΡ - Photographer: Eranga Jayawardena)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News