Πόλεμος στην Ουκρανία - 67η ημέρα εισβολής: Συνεχίζεται το ρωσικό σφυροκόπημα (βίντεο)

Κόσμος
Πόλεμος στην Ουκρανία - 67η ημέρα εισβολής: Συνεχίζεται το ρωσικό σφυροκόπημα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για 67 ημέρα μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία - Οι πρώτοι άμαχοι βγήκαν σήμερα από το εργοστάσιο χάλυβα που έχουν βρει καταφύγιο στη Μαριούπολη - Οι βομβαρδισμοί όπως αναφέρουν οι ουκρανικές αρχές συνεχίζονται, ενώ στη Λβιβ βρέθηκε η διάσημη ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θελήσεως του ΟΗΕ Αντζελίνα Τζολί

Σήμερα Κυριακή, 1η Μαΐου - 67η ημέρα βομβαρδισμών στα ουκρανικά εδάφη από ρωσικά στρατεύματα - μια ομάδα περίπου 40 αμάχων έφτασε σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας, αφού εγκατέλειψε την περιοχή γύρω από το εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ στη Μαριούπολη.

Την ίδια ώρα φωτογραφίες του Reuters εμφάνισαν τους αμάχους να φτάνουν στο χωριό Μπεζιμέν στην περιφέρεια του Ντονέτσκ αφού μεταφέρθηκαν με λεωφορεία με ουκρανικές πινακίδες σε ένα κομβόι μαζί με ρωσικές δυνάμεις και οχήματα με σύμβολα των Ηνωμένων Εθνών.

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις σφυροκόπησαν με πυραύλους το Σάββατο τη νότια και την ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το Κίεβο. Στον αντίποδα η Μόσχα ανέφερε σήμερα θανάτους αμάχων από επιθέσεις με οβίδες του ουκρανικού στρατού σε χωριά της Χερσώνας.

Πέντε εκατομμύρια άνθρωποι αναζητούν καταφύγιο

Η Μόσχα έχει επικεντρώσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στο νότιο και στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, αφού απέτυχε να καταλάβει την πρωτεύουσα Κίεβο κατά την επίθεση που έχει εξαπολύσει εδώ και εννέα εβδομάδες, ισοπεδώνοντας πόλεις, προκαλώντας χιλιάδες θανάτους και υποχρεώνοντας περισσότερους από 5 εκατομμύρια ανθρώπους να αναζητήσουν καταφύγιο στο εξωτερικό.

Την ίδια ώρα ρωσικός στρατός έχει καταλάβει την Χερσώνα, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της προσαρτημένης χερσονήσου της Κριμαίας, ενώ έχει υπό τον έλεγχό του το μεγαλύτερο τμήμα της Μαριούπολης, μια στρατηγικής σημασίας πόλη-λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα.

Στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στη Λβιβ βρίσκεται από χθες, Σάββατο, 30 Απριλίου η Αντζελίνα Τζολί. Η γνωστή ηθοποιός έφτασε με ανθρωπιστική αποστολή, επισκέφθηκε τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και συνάντησε πολίτες που έχουν αφήσει τις εστίες τους εξαιτίας της ένοπλης σύρραξης.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Λβιβ δέχεται επιθέσεις από τον ρωσικό στρατό, οι σειρήνες ηχούν πολύ συχνά και όσοι βρίσκονται στην περιοχή τρέχουν στα καταφύγια για να προστατευθούν.

Μία τέτοια στιγμή έζησε και η Αντζελίνα Τζολί. Τις προηγούμενες ώρες, η ηθοποιός χρειάστηκε να καταφύγει σε ασφαλές μέρος υπό τον φόβο αεροπορικής επίθεσης.

Σε νέο βίντεο της Daily Mail, διακρίνεται να περπατά γρήγορα καθώς ηχούν οι σειρήνες.

Για εκρήξεις στην πόλη Μικολάιβ κάνουν λόγο ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σημείωσαν ότι δεν ακούστηκε καμία σειρήνα αεροπορικής επιδρομής.

Ο Vitaly Kim, Επικεφαλής της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης του Μικολάιβ, δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός σύννεφου καπνού και είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα «βρίσκονται σε πόλεμο με τα ουκρανικά λιπάσματα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News