Κόσμος

Deutsche Bank:΄Έρευνα για ξέπλυμα χρήματος - Εισαγγελείς έκαναν έφοδο στα κεντρικά της γραφεία

Τον Νοέμβριο του 2018, στη Deutsche Bank είχε ξαναγίνει έρευνα από 170 αστυνομικούς, εισαγγελείς και εφοριακούς για φερόμενη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Έφοδο στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 το πρωί η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Γερμανίας, Εισαγγελίες και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (BaFin).

Νωρίτερα, είχε εκδοθεί ένταλμα έρευνας από το περιφερειακό Δικαστήριο της Φρανκφούρτης καθώς υπήρχαν πληροφορίες για ξέπλυμα χρήματος.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί εάν συνδέονται με τις ύποπτες συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο τμήμα Διαχείρισης Περιουσίας μεταξύ 2013 και 2018.

Το άκουσμα της είδησης αυτής, οδήγησε στο να υποχωρήσουν οι μετοχές της Deutsche Bank, κατά 3%.

Η ίδια η Deutsche Bank επιβεβαίωσε την πληροφορία, προσθέτοντας ότι η έφοδος των αρχών συνδέεται με αναφορές της Τράπεζας που επεσήμαιναν ύποπτες δραστηριότητες για πιθανή νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Είχε ξαναγίνει έρευνα

Να σημειωθεί πως το Νοέμβριο του 2018, η Deutsche Bank ερευνήθηκε από 170 αστυνομικούς, εισαγγελείς και εφοριακούς για φερόμενη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, σε μια έφοδο που και τότε οδήγησε σε απώλειες τις μετοχές της τράπεζας.

Η έρευνα, που εστίαζε σε ύποπτες συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο τμήμα Διαχείρισης Περιουσίας μεταξύ 2013 και 2018, σταμάτησε μεν λίγο αργότερα, αλλά η Deutsche Bank πλήρωσε 15 εκατ. ευρώ για ανεπαρκείς ελέγχους όσον αφορά το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Τον Οκτώβριο του 2020 μάλιστα, οι Εισαγγελείς της Φρανκφούρτης επέβαλαν στην Τράπεζα πρόστιμο 13,5 εκατ. ευρώ για καθυστερημένη αναφορά ύποπτων συναλλαγών που σχετίζονταν με το παράρτημα της Danske Bank στην Εσθονία.

Η γερμανική Τράπεζα, προσπαθεί να αποκαταστήσει τη φήμη της έπειτα από σειρά ντροπιαστικών και κοστοβόρων αποτυχιών συμμόρφωσης με κανονιστικές ρυθμίσεις.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών ανακοίνωσε αύξηση 17% στα κέρδη πρώτου τριμήνου, μεγαλύτερη του αναμενομένου, καθώς τα έσοδα της επενδυτικής τραπεζικής αυξήθηκαν σημαντικά.

Ωστόσο προειδοποίησε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να επηρεάσει τα ετήσια αποτελέσματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια