Κόσμος

Καμάλα Χάρις: Πήρε το χάπι της Pfizer για τον κορωνοϊό ενώ δεν είχε συμπτώματα - Προκάλεσε αντιδράσεις

Την ώρα που οι απλοί πολίτες στις ΗΠΑ αδυνατούν να βρουν το αντιικό χάπι της Pfizer για τον κορωνοϊο, η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, το λαμβάνει «χωρίς λόγο»

Αντιδράσεις προκάλεσε στους υγειονομικούς η είδηση, ότι η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, που νοσεί από κορωνοϊό, έλαβε το χάπι της Pfizer ενώ δεν είχε κανένα σύμπτωμα.

‘Όπως σχολιάζει η Politico, δεδομένου, ότι λόγω περιορισμένης Τέλος διαθεσιμότητας, χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στο χάπι, η υπόθεση της Χάρις αναδεικνύει το ζήτημα ισότητας στην υγεία.

«Γιατί θα έδινες το χάπι σε κάποιον χωρίς συμπτώματα;» διερωτήθηκε ο Τζόναθαν Ρέινερ, καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο «Τζορτζ Ουάσιγκτον».

«Για ασυμπτωματική νόσηση και χωρίς άλλα προβλήματα υγείας δεν υπάρχει ένδειξη για το χάπι της Pfizer» έγραψε στο Twitter ο Τζερόμ Άνταμς, Γενικός Χειρουργός των ΗΠΑ επί κυβέρνησης Τραμπ.

Η Χάρις είναι 57 ετών, ηλικία κατά την οποία η νόσηση ενδέχεται να εξελιχθεί σε πιο σοβαρή, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Οι ειδικοί θεωρούν, ότι η προνομιακή αντιμετώπιση της αντιπροέδρου απλώς επιβεβαιώνει πόσο άδικο είναι το σύστημα υγείας.

Φωτογραφία Facebook

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια