Ιταλία - Κορωνοϊός: Οι μάσκες θα παραμείνουν υποχρεωτικές σε αρκετούς κλειστούς χώρους - Μέχρι τις 15 Ιουνίου

Κόσμος
Ιταλία - Κορωνοϊός: Οι μάσκες θα παραμείνουν υποχρεωτικές σε αρκετούς κλειστούς χώρους - Μέχρι τις 15 Ιουνίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, με απόφαση που θα υπογράψει σήμερα το βράδυ, ο υπουργός υγείας της χώρας Ρομπέρτο Σπεράντσα θα ορίσει τους νέους κανόνες που θα αφορούν τη χρήση προστατευτικής μάσκας σε κλειστούς χώρους

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, με απόφαση που θα υπογράψει σήμερα το βράδυ, ο υπουργός υγείας της χώρας Ρομπέρτο Σπεράντσα θα ορίσει τους νέους κανόνες που θα αφορούν τη χρήση προστατευτικής μάσκας σε κλειστούς χώρους.

Μέχρι τις 15 Ιουνίου οι μάσκες θα παραμείνουν υποχρεωτικές σε νοσοκομεία, αστικά μέσα μεταφοράς, κινηματογράφους, θέατρα και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Όπως γράφει η εφημερίδα Il Sole 24 Ore, δεν πρόκειται να υπάρξουν περιορισμοί για την πρόσβαση σε εμπορικές επιχειρήσεις. Και στα γήπεδα, στα καφέ και στα εστιατόρια, από την Πρωτομαγιά δεν θα απαιτείται η χρήση μάσκας.

Σε ό,τι αφορά τους χώρους εργασίας, η ενδεχόμενη αλλαγή των κανόνων θα ρυθμιστεί με πρωτόκολλα από τους εργοδότες και τα συνδικάτα.

"Συνιστούμε τη χρήση προστατευτικής μάσκας μέχρι τις 15 Ιουνίου, σε όλες τις περιπτώσεις όπου υπάρχει συνωστισμός", τόνισε ο Ιταλός υπουργός υγείας.

Στα σχολεία, τέλος, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, η μάσκα δεν θα καταργηθεί, μέχρι και το τέλος των μαθημάτων. Παραμένει υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς, τους διοικητικούς υπάλληλους και τους μαθητές, από έξι ετών και πάνω.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News