Ένας Ηρακλειώτης περιγράφει τον εφιάλτη στη Σαγκάη: «Δεν μπορείς να βγεις από το σπίτι» (vid)

Κρήτη
Ένας Ηρακλειώτης περιγράφει τον εφιάλτη στη Σαγκάη: «Δεν μπορείς να βγεις από το σπίτι» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μαρτυρία ενός Ηρακλειώτη στο neakriti.gr για τη ζωή στην Σαγκάη - Ο τρόπος οργάνωσης πολυκατοικιών και οι μαζικές παραγγελίες για φαγητό

Υπό αυστηρό lockdown και χωρίς να υπάρχει φως στον ορίζοντα για χαλάρωση των μέτρων, βρίσκονται κάτοικοι στην Σαγκάη σε μια προσπάθεια να μηδενίσουν τα κρούσματα του νέου κύματος της μετάλλαξης Όμικρον κορωνοϊού στην πόλη των 25 εκατομμυρίων, όπου πριν από λίγες ημέρες καταγράφηκαν σοκαριστικές εικόνες με βίαιες μεθόδους καταστολής των αρχών κατά των πολιτών.

Αυτό το κλίμα φόβου και ανησυχίας περιέγραψε ο Ηρακλειώτης Φώτης Γαρεφαλάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4. «Δεν μπορείς να βγεις από το σπίτι ούτε ένα λεπτό, ενώ οι περισσότεροι κάτοικοι φοβούνται να μην κολλήσουν, καθώς στέλνονται σε κέντρα απομόνωσης», σημείωσε, μεταξύ άλλων ο Φώτης, ένας νέος άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Σαγκάη ως υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλης επιχείρησης που σχετίζεται με τις εφοδιαστικές αλυσίδες και τις ναυτιλιακές ροές.

Παρά το σκληρό zero-covid lockdown, το οποίο αποδίδεται στην παραλλαγή Όμικρον, τα κρούσματα δεν μειώνονται, γεγονός που εντείνει την ανησυχία των πολιτών, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε καθεστώς αυστηρής απομόνωσης. «Ο μεγαλύτερος φόβος για τους περισσότερους είναι να μην μολυνθούν και μεταφερθούν σε κέντρα απομόνωσης, όπου οι συνθήκες είναι ενίοτε άσχημες, σημείωσε ο κ. Γαρεφαλάκης, ερωτηθείς για την τακτική των «μηδέν κρουσμάτων» που εφαρμόζουν οι αρχές στη Κίνα.

Ο τρόπος οργάνωσης πολυκατοικιών και οι μαζικές παραγγελίες για φαγητό

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα όσα προβλήθηκαν με τα υπερβολικά μέτρα και τις δυστοπικές εικόνες από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και εξηγεί τί σημαίνει η λήψη μέτρων περιορισμού στη καθημερινότητα των ανθρώπων στη Σαγκάη με την αυστηρή καραντίνα σε οικοδομικά συγκροτήματα των 25 χιλιάδων κατοίκων ανά συγκρότημα.

Αίσθηση προκαλούν και οι εικόνες με τους φράχτες που σηκώνουν οι Κινεζικές αρχές στη Σαγκάη σε μια προσπάθεια να μηδενίσουν τα κρούσματα.

(Φωτογραφία AP/Mark Schiefelbein)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News