Έριξαν ντομάτες στον Μακρόν σε λαϊκή αγορά του Παρισιού (βίντεο)

Κόσμος
Έριξαν ντομάτες στον Μακρόν σε λαϊκή αγορά του Παρισιού (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισοδιακή ήταν η πρεμιέρα της προεκλογικής εκστρατείας του νεοεκλεγμένου για δεύτερη πενταετή θητεία Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ενόψει των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου

Επεισοδιακή ήταν η πρεμιέρα της προεκλογικής εκστρατείας του νεοεκλεγμένου για δεύτερη πενταετή θητεία Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ενόψει των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου.

Ο Μακρόν πραγματοποιούσε περιοδεία σε μια λαϊκή αγορά στα βορειοδυτικά του Παρισιού όταν κάποιος άρχισε να του πετάει τομάτες.

Αμέσως οι άνδρες της ασφάλειάς του άνοιξαν μια ομπρέλα για να τον προστατεύσουν τον πρόεδρο, ενώ ο δράστης συνελήφθη. Μάλιστα ο Μακρόν ακούστηκε να λέει «δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

Κατά την περιοδεία του στην αγορά του Κερζί, μια από τις πλέον υποβαθμισμένες περιοχές ολόκληρης της Γαλλίας ο Μακρόν ο Μακρόν είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους, πολλοί εκ των οποίων προτίμησαν την αποχή στις προεδρικές εκλογές.

Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο ρόλο του νέου πρωθυπουργού της Γαλλίας, του οποίου το όνομα θα ανακοινωθεί κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα, σημειώνοντας ότι θα είναι ένας πρωθυπουργός που θα επικεντρώσει την προσοχή του «στα κοινωνικά, στα περιβαλλοντικά και στα αναπτυξιακά ζητήματα».

Απόψε ο Γάλλος πρόεδρος θα παραστεί και θα μιλήσει σε επιμνημόσυνη τελετή για τον Γάλλο ηθοποιό Μισέλ Μπουκέ που πέθανε στις 13 Απριλίου, ενώ αύριο Πέμπτη, θα προεδρεύσει του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου και στη συνέχεια θα επισκεφτεί τους τραυματίες στρατιώτες που νοσηλεύονται στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Περσί.

Φωτογραφία αρχειου AP

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News