Ζαχάροβα: Η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ που εξοπλίζουν το Κίεβο

Κόσμος
Ζαχάροβα: Η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ που εξοπλίζουν το Κίεβο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι θα μπορούσαν να στοχεύσουν στρατιωτικές βάσεις που παρέχουν όπλα στην Ουκρανία

H κυβέρνηση της Μόσχας προειδοποιεί ότι μπορεί να στοχεύσει στρατιωτικές βάσεις στη Βρετανία και σε άλλες χώρες του ΝΑΤΟ καθώς επίσης θα μπορούσε να χτυπήσει τους Βρετανούς διπλωμάτες που έχουν επιστρέψει στο Κίεβο με «επιθέσεις αντιποίνων» μετά την «προκλητική» υποστήριξη του Βρετανού υπουργού των Ενόπλων Δυνάμεων για τον βομβαρδισμό της Ρωσίας από την Ουκρανία.

«Αντιλαμβανόμαστε σωστά ότι προκειμένου να διακοπεί ο εφοδιασμός με στρατιωτικές προμήθειες, η Ρωσία μπορεί να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος εκείνων των χωρών του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου. Εξάλλου, αυτό οδηγεί άμεσα σε θανάτους και αιματοχυσία στο ουκρανικό έδαφος», ανέφερε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με την «Daily Mail».

Εν τω μεταξύ, 40 υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συναντήθηκαν χθες Τρίτη 26 Απριλίου στη Γερμανία για να συμφωνήσουν στην αποστολή βαρύτερων οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία. Τελικώς, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα παράσχει 50 αντιαεροπορικά συστήματα Gepard.

Μόσχα: Προειδοποιεί το Λονδίνο για «ανάλογη απάντηση» αν ενθαρρύνει την Ουκρανία να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος

Υπενθυμίζεται πως χθες Τρίτη 26 Απριλίου, η Μόσχα προειδοποίησε το Λονδίνο ότι αν συνεχίσει να ενθαρρύνει την Ουκρανία να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος, τότε θα υπάρξει μια άμεση «ανάλογη απάντηση», μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το πρακτορείο RIA το οποίο με τη σειρά του επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπι, είναι απολύτως νόμιμο η Ουκρανία να πλήττει τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού και τις προμήθειες καυσίμων.

Ο Βρετανός υπουργός παραδέχθηκε ότι τα όπλα που η διεθνής κοινότητα παρέχει τώρα έχουν βεληνεκές που μπορούν να πλήξουν στόχους στη Ρωσία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε ότι ο κίνδυνος ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου ήταν «σημαντικός», λέγοντας σύμφωνα με το υπουργείο του: «Δεν θα ήθελα να ανυψώσω αυτούς τους κινδύνους τεχνητά. Πολλοί θα το ήθελαν. Ο κίνδυνος είναι σοβαρός, πραγματικός. Και δεν πρέπει να το υποτιμούμε».

«Το ΝΑΤΟ, στην ουσία, εμπλέκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία δια αντιπροσώπου και εξοπλίζει αυτόν τον αντιπρόσωπο. Πόλεμος σημαίνει πόλεμος» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις  Λαβρόφ ο κ. Χίπι είπε στο BBC ότι ο ισχυρισμός του Ρώσου ΥΠΕΞ ήταν «ανοησία και ο Λαβρόφ το ξέρει», καθώς τα όπλα έχουν παραχωρηθεί απευθείας από δυτικές χώρες και όχι από το ίδιο το ΝΑΤΟ. Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα στείλει στην Ουκρανία τεθωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης πυραύλων Stormer.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News