Γαλλία: Η Μαρίν Λεπέν θα επιδιώξει την επανεκλογή της στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου

Κόσμος
Γαλλία: Η Μαρίν Λεπέν θα επιδιώξει την επανεκλογή της στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γαλλία εισέρχεται στη νέα επίσης κρίσιμη προεκλογική περίοδο για τις βουλευτικές του Ιουνίου που θα κρίνουν αν ο πρόεδρος θα κυβερνήσει τα επόμενα πέντε χρόνια με αυτοδυναμία ή αν θα υποχρεωθεί σε κάποιου είδους πολιτική συγκατοίκηση

Μετά την πρώτη βαθιά ανάσα με την επανεκλογή Μακρόν στην προεδρία, η Γαλλία εισέρχεται στη νέα επίσης κρίσιμη προεκλογική περίοδο για τις βουλευτικές του Ιουνίου που θα κρίνουν αν ο πρόεδρος θα κυβερνήσει τα επόμενα πέντε χρόνια με αυτοδυναμία ή αν θα υποχρεωθεί σε κάποιου είδους πολιτική συγκατοίκηση.

Στην οποία άλλωστε κάποια στιγμή υποχρεώθηκαν όλοι οι πρόεδροι της πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας που έκαναν δυο θητείες.

Το επιτελείο του Μακρόν έχει ριχτεί στη μάχη ενώ οι ζυμώσεις πληθαίνουν και στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τη δημιουργία συμμαχιών που θα επιτρέψουν στην Λεπέν και τον Μελανσόν να διεκδικήσουν με βάσιμες ελπίδες κάποιου είδους ρεβάνς, αλλά και στα μικρότερα κόμματα να μην εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη της Γαλλίας. 

Προς το παρόν, πάντως, όλοι αναμένουν τον νέο πρωθυπουργό και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης που θα ανακοινώσει ο Μακρόν, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.

Για τη θέση του πρωθυπουργού ονόματα πάνε κι έρχονται, με τον Μακρόν να έχει προεκλογικά ανακοινώσει πως, όποιος ή οποία κι αν είναι, θα ασχοληθεί πρωτίστως με το περιβαλλοντικό ζήτημα.

Ο 44χρονος Μακρόν έχει πάντως τον δημοσκοπικό αέρα που του δίνει όχι μόνο την πρωτιά αλλά και μια άνετη πλειοψηφία και σε αυτές τις κάλπες όπου οι πολίτες θα κληθούν να εκλέξουν τα 577 μέλη της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News