Κόσμος

Ταϊλάνδη: Η περιοχή θέλει να ενταχθεί επιδόρπιο με μάνγκο στη λίστα πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO

Η ράπερ Milli ανέβηκε στην κεντρική σκηνή στο πλαίσιο της παρουσίασης συλλογής «Head in the Clouds Forever» της κολεκτίβας 88rising - Έκλεισε την εμφάνισή της βγάζοντας περήφανα ένα μπολ με mango sticky rice και απο τότε οι πωλήσεις του επιδορπίου έχουν επίσης αυξηθεί

Άνοδο στις αναζητήσεις στο διαδίκτυο του mango sticky rice (κολλώδες ρύζι με μάνγκο) δημοφιλούς επιδόρπιου της Ταϊλάνδης καταγράφηκε μετά από ζωντανή εμφάνιση στο Μουσικό Φεστιβάλ Coachella.

Η ράπερ Milli ανέβηκε στην κεντρική σκηνή το Σάββατο στο πλαίσιο της παρουσίασης συλλογής «Head in the Clouds Forever» της κολεκτίβας 88rising.

Φορώντας κόκκινο σύνολο, η 19χρονη ερμήνευσε τις επιτυχίες της «Mirror Mirror» και «Sud Pang» και έκλεισε την εμφάνισή της βγάζοντας περήφανα ένα μπολ με mango sticky rice.

«Ποιος θέλει μάνγκο και ρύζι που να είναι κολλώδες;» ρώτησε το πλήθος καθώς απολάμβανε το πιάτο στη σκηνή.

Μετά την εμφάνισή της, το Τμήμα Πολιτιστικής Προώθησης της Ταϊλάνδης γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει αίτημα ώστε το επιδόρπιο να συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Σύμφωνα με αναφορές, οι πωλήσεις του επιδόρπιου έχουν επίσης αυξηθεί από την εμφάνιση της Milli στο Φεστιβάλ στις 16 Απριλίου.

Ιδιοκτήτρια καταστήματος, στο οποίο προσφέρεται mango sticky rice δήλωσε στο Thai PBS ότι «υπήρχαν τόσες πολλές παραγγελίες mango sticky rice που δεν μπορούσε να ξεφλουδίσει αρκετά γρήγορα τα φρούτα, προσθέτοντας ότι τώρα πρέπει να καθαρίζει περίπου τέσσερα τελάρα μάνγκο» αντί για ένα.

Με πληροφορίες απο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια