Κόσμος

Ηπατίτιδα : Έκτακτη ανακοίνωση από ECDC - Περίπου 190 νοσηλείες παγκοσμίως σε παιδιά

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Νόσων, έχουν αναφερθεί περίπου 190 περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά σε όλο τον κόσμο

Σε όλο τον κόσμο έχουν τώρα καταγραφεί περίπου 190 περιπτώσεις σοβαρής ηπατίτιδας σε παιδιά, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Νόσων (ECDC).

Η έξαρση αναφέρθηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα αυτό τον μήνα και έχει ταυτοποιηθεί σε τουλάχιστον 12 χώρες σε όλο τον κόσμο.Αυτή περιλαμβάνει περίπου 40 περιστατικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση/Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του ECDC Αντρέα Αμόν σε δημοσιογράφους σε διαδικτυακή ενημέρωση.

Το ECDC ερευνά τα περιστατικά αυτά παράλληλα με τις εθνικές αρχές και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σε επιφυλακή οι παιδίατροι στην Ελλάδα

Νωρίτερα την Τρίτης η ειδικός Ινώ Καναβάκη, μιλώντας στην ΕΡΤ ουσιαστικά, εξέφρασε την ανησυχία γονιών και ειδικών από την έξαρση των κρουσμάτων σε παιδιά ηλικίας δύο έως πέντε ετών. Όπως ανέφερε, στην Ελλάδα ακόμα δεν έχουμε κρούσμα, αλλά όλοι οι παιδίατροι παραμένουν σε επιφυλακή.

Κατά την ίδια, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να προλάβουμε την οξεία ηπατίτιδα, «αλλά οφείλουμε να τηρούμε τις συνθήκες υγιεινής». Όπως λέει, καλό θα ήταν τα παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, να παραμένουν μέχρι και 48 ώρες στο σπίτι για να κόβεται η αλυσίδα μετάδοσης.

Τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς 

Σε ό,τι αφορά στα συμπτώματα που θα πρέπει να θορυβήσουν τους γονείς, η κα Καναβάκη ξεκαθαρίζει ότι, το μόνο ειδικό σύμπτωμα που έχει η οξεία ηπατίτιδα είναι ο ίκτερος, δηλαδή το κιτρίνισμα των ματιών και του δέρματος.

Όσο για τα άλλα συμπτώματα αυτά είναι αλλαγή στο χρώμα των ούρων και των κοπράνων, κνησμός στο σώμα, πυρετός, ναυτία και πόνος στην κοιλιά.
Φωτογραφία αρχείου Pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια