Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Μόλις ξεκίνησε η ρωσική εισβολή σκέφτηκα το Bella ciao», δήλωσε ο Ιταλός πρόεδρος Ματαρέλα

Σε δήλωσή του για την 47η επέτειο της απελευθέρωσης της Ιταλίας από τον ναζισμό και τον φασισμό, ο Ματαρέλα αναφέρθηκε στις εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία

Σε δήλωσή του για την 47η επέτειο της απελευθέρωσης της χώρας από τον ναζισμό και τον φασισμό, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα αναφέρθηκε στην πολυτιμότητα της ιστορικής μνήμης, αλλά και στις εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλός πρόεδρος τόνισε:

«Τις πρώτες ώρες της 24ης Φεβρουαρίου μάθαμε όλοι ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία, στα εδάφη της. Όπως όλοι, ένιωσα βαθιά ανησυχία, λύπη, αγανάκτηση.

Παράλληλα, σκέφτηκα τους Ουκρανούς, που ξύπνησαν με τους βομβαρδισμούς. Και αμέσως, θυμήθηκα τις γνωστές λέξεις: "σήμερα το πρωί, ξύπνησα και βρήκα τον εισβολέα". Ξέρουμε πού ανήκουν τα λόγια αυτά. Είναι η πρώτη φράση του τραγουδιού Bella ciao. Το πισωγύρισμα αυτό της Ιστορίας αποτελεί κίνδυνο για όλους, όχι μόνο για τους Ουκρανούς. Νιώθουμε όλοι την ανάγκη να σταματήσουμε αμέσως -με αποφασιστικότητα-αυτή την πολεμική εξέλιξη, πριν αποδιαρθρώσει, ακόμη περισσότερο, τη διεθνή συνύπαρξη, πριν επεκταθεί με τραγικό τρόπο».

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια