Πόλεμος στην Ουκρανία: Αλίσα αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει πότε (βίντεο)

Κόσμος
Πόλεμος στην Ουκρανία: Αλίσα αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει πότε (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δήμαρχος Μαριούπολης δήλωσε ότι περίπου 40.000 άμαχοι μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία ή σε περιοχές της Ουκρανίας που ελέγχονται από τη Ρωσία

Η Αλίσα είναι τεσσάρων ετών και η 54η ημέρα του πολέμου στην χώρα της την βρίσκει σε ένα υπόγειο καταφύγιο της Μαριούπολης. «Θέλω να πάω σπίτι μου» ακούγεται να λέει η μικρή σε βίντεο που σήμερα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Η Αλίσα αγνοεί ότι η ευχή της πια είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί καθώς η πόλη της αποτελεί πλέον κρανίου τόπο με τις Ρωσικές δυνάμεις να την έχουν ισοπεδώσει ολοσχερώς.

Την ίδια ώρα, σχεδόν 10.000 είναι οι άμαχοι στην Μαριούπολη που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με το Κίεβο να ζητά από την Μόσχα το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων στην πόλη ώστε να φύγουν οι εγκλωβισμένοι πολίτες.

Δήμαρχος Μαριούπολης: 40.000 άμαχοι οδηγήθηκαν με τη βία σε ρωσικές περιοχές

Ο δήμαρχος Μαριούπολης δήλωσε ότι περίπου 40.000 άμαχοι μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία ή σε περιοχές της Ουκρανίας που ελέγχονται από τη Ρωσία. Δεν ήταν δυνατό για το Reuters να επιβεβαιώσει με ανεξάρτητο τρόπο τις αιτιάσεις του δημάρχου.

Η Μαριούπολη παραμένει «διαφιλονικούμενη», σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο

«Διαφιλονικούμενη» χαρακτήρισε ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας τη Μαριούπολη. «Η εκτίμηση μας είναι ότι η Μαριούπολη παραμένει διαφιλονικούμενη… Εξακολουθεί να απειλείται από αέρος, τόσο από πυραυλικές επιθέσεις όσο και από βόμβες και φυσικά οβίδες πυροβολικού», δήλωσε αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, στην παρούσα φάση έχουν αναπτυχθεί περίπου 76 ρωσικά τάγματα στη νότια και την ανατολική Ουκρανία, 11 από τα οποία εστάλησαν τις τελευταίες ημέρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News