Γαλλία: Στην τελική ευθεία για την εκλογή προέδρου με φαβορί τον Μακρόν

Κόσμος
Γαλλία: Στην τελική ευθεία για την εκλογή προέδρου με φαβορί τον Μακρόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τελική ευθεία για την εκλογή, στις 24 Απριλίου, προέδρου της Δημοκρατίας για την ερχόμενη πενταετία εισήλθε η Γαλλία με τον Εμανουέλ Μακρόν να εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις «φαβορί»

Στην τελική ευθεία για την εκλογή, στις 24 Απριλίου, προέδρου της Δημοκρατίας για την ερχόμενη πενταετία εισήλθε η Γαλλία με τον Εμανουέλ Μακρόν να εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις «φαβορί». Πολλά βεβαίως θα κριθούν από την τηλεοπτική μονομαχία των δύο υποψηφίων την ερχόμενη Τετάρτη. 

Βέβαια η μόνη περίπτωση να μην επικρατήσει ο Μακρόν είναι οι ψηφοφόροι του αριστερού υποψηφίου Μελανσόν στον πρώτο γύρο, να προτιμήσουν στον δεύτερο γύρο, σε πολύ μεγάλο βαθμό, την αποχή και ταυτόχρονα πολλοί από εκείνους που δεν θέλησαν να ψηφίσουν στον πρώτο γύρο να ψηφίσουν στον δεύτερο μαζικά Λεπέν.

Κάτι που δεν φαίνεται πιθανό. Σε αυτό συνηγορούν και τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που διοργάνωσε το κόμμα της Ανυπότακτης Γαλλίας, με τη συμμετοχή περίπου 215.000 υποστηρικτών του Ζαν Λικ Μελανσόν βάσει των οποίων το 33,40% των ψηφοφόρων του αριστερού υποψήφιου στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών δηλώνει ότι προτίθεται να ψηφίσει Μακρόν, το 37,65% προσανατολίζεται στο  λευκό , ενώ την αποχή επιλέγει το 28,96%.

Σημειώνεται ότι η επιλογή Λεπέν δεν υπήρχε στην εν λόγω ψηφοφορία  για την οποία διευκρινίστηκε ότι το αποτέλεσμα της «δεν είναι μια οδηγία προς οποιονδήποτε» .

Φωτογραφία αρχείου AP

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News