Κορωνοϊός: 5 συμβουλές για όσα άτομα νοσήσουν

Κόσμος
Κορωνοϊός: 5 συμβουλές για όσα άτομα νοσήσουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

5 συμβουλές για το τι πρέπει να κάνει ένα άτομο, στην περίπτωση που νοσήσει με κορωνοϊό, δίνει μελετητής Βιοηθικής και Πανεπιστημιακής Δεοντολογίας Πανεπιστημίου της Αγγλίας

5 συμβουλές για το τι πρέπει να κάνει ένα άτομο, στην περίπτωση που νοσήσει με κορωνοϊό, δίνει ο Simon Kolstoe, μελετητής Βιοηθικής και Πανεπιστημιακής Δεοντολογίας του Πανεπιστημίου Portsmouth της Αγγλίας.

  1. Να είστε σε επιφυλακή

Η Omicron 2 χαρακτηρίζεται από ήπια νόσηση και υψηλή μεταδοτικότητα. Επομένως, ο καθηγητής προτείνει ότι ακόμα και το παραμικρό σύμπτωμα θα πρέπει να θορυβήσει το άτομο, το οποίο θα πρέπει να αποφύγει όσο το δυνατό τις κοινωνικές επαφές, ειδικά αν είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ώστε να εξαλείψει τις πιθανότητες μετάδοσης.

  1. Να χαμηλώσετε τους ρυθμούς σας

Παρά την ήπια συμπτωματολογία, ο ασθενής δεν πρέπει να θεωρήσει τον εαυτό του υγιή, προχωρώντας σε σωματικές ασκήσεις εν όσω νοσεί και έτσι να επιβαρύνει τον οργανισμό του. Ο καθηγητής, μάλιστα, προτείνει προσοχή και μετά την ανάρρωση, στην αρχή της οποίας ο ασθενής ενδείκνυται να δώσει αρκετό χρόνο, ώστε ο οργανισμός να καταφέρει να επανέλθει πλήρως.

Στο ίδιο «κύμα πλεύσης» κινούνται και άλλοι ειδικοί, οι οποίοι κρίνουν ότι αν το άτομο επιστρέψει στην άσκηση βιαστικά, πιθανότατα να αυξάνεται ο κίνδυνος κόπωσης, που αποτελεί σύμπτωμα του long Covid. Σε μία τέτοια περίπτωση, οι ίδιοι προτείνουν ασκήσεις τύπου yoga, αλλά και ειδικές ασκήσεις ενδυνάμωσης των πνευμόνων.

  1. Να μην αμελείτε τη χρήση μάσκας

Ο καθηγητής τονίζει ότι ένα άτομο που νόσησε ή που είχε επαφή με κρούσμα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αμελεί τη χρήση μάσκας, σε εξωτερικούς και σε εσωτερικούς χώρους, για εκείνο το χρονικό διάστημα, ώστε για παν ενδεχόμενο, να αποφύγει την μετάδοση του ιού σε τρίτους.

  1. Να εμβολιαστείτε και με το εμβόλιο της γρίπης

Ο εμβολιασμός όχι μόνο με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αλλά και με το εμβόλιο της γρίπης, είναι ο καλύτερος συνδυασμός για τις ευάλωτες ομάδες, αναφέρει ο καθηγητής. Όσο για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ο ίδιος επισημαίνει τον εμβολιασμό και με τις τρεις δόσεις.

  1. Να συμφιλιωθείτε με την ανατροπή των σχεδίων

Όσο κι αν προσέχει ένα άτομο ή και αν προλαμβάνει, το ενδεχόμενο να νοσήσει είναι υπαρκτό. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν η πιθανότητα ματαίωσης σχεδίων, επαφών ή συναντήσεων, να υπάρχει αναπροσαρμογή και συμφιλίωση υπό των νέων δεδομένων, όπως συμβουλεύει ο κ. Kolstoe, τονίζοντας, παράλληλα, ότι προτεραιότητα αποτελεί πάντα η ατομική και δημόσια υγεία.

(Φωτογραφία από: ΙΝ ΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News