«Άδειασμα» Μπάϊντεν από Μακρόν: Δεν θα χρησιμοποιούσα τον χαρακτηρισμό «χασάπης» για τον Πούτιν

Κόσμος
«Άδειασμα» Μπάϊντεν από Μακρόν: Δεν θα χρησιμοποιούσα τον χαρακτηρισμό «χασάπης» για τον Πούτιν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποστάσεις από τους χαρακτηρισμούς του προέδρου των ΗΠΑ για τον πρόεδρο της Ρωσίας, πήρε ο Εμανουέλ Μακρόν

Αντίθετος με τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικάνου Προέδρου, Τζο Μπάϊντεν, τέθηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμάνουελ Μακρόν, τονίζοντας ότι, την παρούσα στιγμή, δεν πρέπει να δυναμιτίζεται περαιτέρω η κατάσταση, τόσο λεκτικά όσο και πρακτικά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γάλλος Πρόεδρος μιλώντας σε Γαλλικό ειδησεογραφικό μέσο δήλωσε αντίθετος ως προς τη «λεκτική κλιμάκωση» εναντίον της Ρωσίας, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν θα επέλεγε να χρησιμοποιήσει τον χαρακτηρισμό «χασάπης» για τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Γαλλίας «πρέπει να γίνουν τα πάντα για να σταματήσει η κλιμάκωση της κατάστασης, προκειμένου να υπάρχουν ελπίδες να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Όπως τόνισε ο ίδιος: «Έχουμε καθήκον να επιτύχουμε πρώτα μια κατάπαυση του πυρός και στη συνέχεια την πλήρη αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων με διπλωματικά μέσα. Αν θέλουμε να το πετύχουμε αυτό, δεν μπορούμε να κλιμακώσουμε ούτε στα λόγια ούτε στις πράξεις».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βαρσοβία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, είχε αναφερθεί στον Βλαντιμίρ Πούτιν λέγοντας ότι δεν πρέπει να βρίσκεται στην προεδρική θέση της Ρωσίας, χαρακτηρίζοντάς τον, μάλιστα, «χασάπη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News