ΗΠΑ: Αποκαΐδια έγιναν 86 σπίτια στο Κάρμπον του Τέξας

Κόσμος
ΗΠΑ: Αποκαΐδια έγιναν 86 σπίτια στο Κάρμπον του Τέξας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πυρκαγιές αυτές μαίνονται από την Τετάρτη και την Πέμπτη στην κομητεία Ίστλαντ, περίπου 190 χιλιόμετρα δυτικά του Ντάλας, κι έχουν περιοριστεί μόλις κατά το 30%, σύμφωνα με το πυροσβεστικό σώμα του Τέξας

Πυρκαγιές μετέτρεψαν σε αποκαΐδια 86 σπίτια, το μεγαλύτερο μέρος του χωριού Κάρμπον, στην πολιτεία του Τέξας στις νότιες ΗΠΑ, όπου τέσσερις φωτιές που μαίνονται  δυτικά του Ντάλας έχουν κάνει στάχτη έκταση 220.000 στρεμμάτων και στοίχισαν τη ζωή σε μια βοηθό σερίφη που βοηθούσε κόσμο στην περιοχή να απομακρυνθεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Dallas Morning News. 

Οι πυρκαγιές αυτές μαίνονται από την Τετάρτη και την Πέμπτη στην κομητεία Ίστλαντ, περίπου 190 χιλιόμετρα δυτικά του Ντάλας, κι έχουν περιοριστεί μόλις κατά το 30%, σύμφωνα με το πυροσβεστικό σώμα του Τέξας.

Περίπου το 85% του Κάρμπον, χωριού με πληθυσμό 225 κατοίκων, κάηκε ολοσχερώς,  σύμφωνα με την εφημερίδα. Ενισχυμένες από ισχυρούς ανέμους και εξαπλωνόμενες ταχύτατα χάρη στην ξηρή χαμηλή βλάστηση, οι φλόγες κατάπιαν το μεγαλύτερο μέρος του Κάρμπον μέσα σε τρεις ώρες. «Όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα σου, είναι λες και έπεσε βόμβα.

Είχαμε και στο παρελθόν πυρκαγιές, αλλά καμία σαν αυτή», σχολίασε επιχειρηματίας και πάστορας. Η άτυχη βοηθός σερίφη Μπάρμπαρα Φένλι, είχε πάει να βοηθήσει έναν ηλικιωμένο για να διαπιστώσει αν χρειάζονταν βοήθεια, αλλά λόγω της κακής ορατότητας εξαιτίας του καπνού, το αυτοκίνητο της βγήκε από τον δρόμο  και το καταβρόχθισε η πυρκαγιά, όπως δήλωσε ο σερίφης Τζέισον Ουέγκερ στον τοπικό τηλεοπτικό στον τοπικό τηλεοπτικό  σταθμό.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News