Έλον Μασκ: Πύραυλος του δισεκατομμυριούχου θα πέσει στη Σελήνη

Κόσμος
Έλον Μασκ: Πύραυλος του δισεκατομμυριούχου θα πέσει στη Σελήνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σύγκρουση αυτή θα ’ναι, όπως λένε οι ειδικοί, η πρώτη που θα συμβεί στο φεγγάρι

Στις 4 Μαρτίου αναμένεται να «πέσει» στη Σελήνη τμήμα πυραύλου της SpaceX του δισεκατομμυριούχου Elon Musk, το οποίο αποσπάστηκε από τον αρχικό πύραυλο το 2015 και έκτοτε κυκλοφορεί στο διάστημα, μαζεύοντας στο διάβα του διαστημικά “σκουπίδια”.

Η σύγκρουση αυτή θα ’ναι, όπως λένε οι ειδικοί, η πρώτη που θα συμβεί στο φεγγάρι, η πρώτη φορά, δηλαδή, που κάποιο μεγάλο διαστημικό “σκουπίδι” θα συγκρουστεί με τη Σελήνη.

Ωστόσο, η σύγκρουση δε θα είναι ορατή από τη Γη, γιατί - όπως πιστεύουν οι αναλυτές - η στιγμή της πρόσκρουσης θα γίνει από τη «σκοτεινή» πλευρά της Σελήνης, από την αντίθετη πλευρά, δηλαδή, που δε θα είναι τότε από την πλευρά της Γης.

Ένα μεγάλο, εκτός ελέγχου, τμήμα πυραύλου Falcon 9 της αμερικανικής εταιρείας SpaceX, που είχε εκτοξευτεί το 2015 και έκτοτε περιφερόταν επί σχεδόν επτά χρόνια στο διάστημα, βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Σελήνη.

Ο αρχικός πύραυλος ήταν μετεωρολογικός δορυφόρος (Deep Space Climate Observatory). Κάποια στιγμή, το 2015, το 2ο τμήμα του, το οποίο είχε βάρος 4 μετρικούς τόνους, αποκολλήθηκε, δεν είχε, όμως, αρκετά καύσιμα για να επιστρέψει στη Γη, όπως ούτε και αρκετή ενέργεια, ώστε να “δραπετεύσει” από τη ζώνη βαρύτητας μεταξύ Γης και Σελήνης. Έτσι, έκτοτε ακολουθεί ελεύθερη πορεία, με την πορεία πτώσης να φτάνει τα 2,58 χλμ. ανά δευτερόλεπτο.

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News