ΗΠΑ: Υπόσχεται 1,7 εκατ. δόσεις εμβολίων κορωνοϊoύ στην Ουγκάντα

Κόσμος
ΗΠΑ: Υπόσχεται 1,7 εκατ. δόσεις εμβολίων κορωνοϊoύ στην Ουγκάντα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ έχουν υποσχεθεί να προσφέρουν συνολικά πάνω από ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων σε φτωχές χώρες, εκ των οποίων 400 εκατ. έχουν ήδη αποσταλεί

«Οι ΗΠΑ θα παραδώσουν 1.684.800 δόσεις εμβολίου της Pfizer κατά της Covid-19 στην Ουγκάντα, μέσω του διεθνούς μηχανισμού Covax», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Οι ΗΠΑ θα είναι το οπλοστάσιο εμβολίων» του κόσμου, δήλωσε η πηγή, επαναλαμβάνοντας την αγαπημένη φράση του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο Λευκός Οίκος επέμεινε, όπως κάνει πάντα όταν ανακοινώνει τέτοιες επιχειρήσεις, στο γεγονός ότι η δωρεά των εμβολίων γίνεται «άνευ όρων», υποδηλώνοντας ότι αυτό δεν ισχύει πάντα για αυτά που προσφέρουν άλλες χώρες, κυρίως η Κίνα.

Οι ΗΠΑ έχουν υποσχεθεί να προσφέρουν συνολικά πάνω από ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων σε φτωχές χώρες, εκ των οποίων 400 εκατ. έχουν ήδη αποσταλεί.

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, μόνο το 4,36% του πληθυσμού της Ουγκάντας έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Η χώρα αυτή της ανατολικής Αφρικής, που το 2019 είχε λίγο παραπάνω από 44 εκατ. κατοίκους σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, θεωρείται μια από τις φτωχότερες παγκοσμίως.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News