ΝΑΤΟ για Ρωσία: Ελπίζουμε για το καλύτερο, προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο

Κόσμος
ΝΑΤΟ για Ρωσία: Ελπίζουμε για το καλύτερο, προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλούμε τη Ρωσία για ακόμη μία φορά να αποκλιμακώσει αμέσως την ένταση. Το ΝΑΤΟ πιστεύει ακράδαντα ότι οι εντάσεις και οι διαφωνίες πρέπει να επιλύονται μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας», είπε ο Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους

Το ΝΑΤΟ έστειλε σήμερα εγγράφως την απάντησή του στη Ρωσία για τις εγγυήσεις ασφαλείας που αξιώνει η Μόσχα, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της βορειοατλαντικής συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

«Καλούμε τη Ρωσία για ακόμη μία φορά να αποκλιμακώσει αμέσως την ένταση. Το ΝΑΤΟ πιστεύει ακράδαντα ότι οι εντάσεις και οι διαφωνίες πρέπει να επιλύονται μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας», είπε ο Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους.

Διαβεβαιώνοντας πως οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ έχουν τεθεί σε αυξημένο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας, ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε πως ελπίζει στην καλύτερη δυνατή λύση, αλλά η Συμμαχία «έχει προετοιμαστεί για το χειρότερο».

«Βλέπουμε περισσότερα στρατεύματα κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, αλλά τώρα και στη Λευκορωσία, όπου η Ρωσία αναπτύσσει χιλιάδες στρατιώτες, εκατοντάδες αεροσκάφη, πυραύλους S-400 και άλλα προηγμένα οπλικά συστήματα», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι κλιμακώνεται η ένταση στην περιοχή.

Επανέλαβε την έκκληση του προς τη Ρωσία για αμοιβαία επαναλειτουργία των γραφείων σε Βρυξέλλες και Μόσχα, καθώς και πλήρη χρήση των στρατιωτικών διαύλων επικοινωνίας για την προώθηση της διαφάνειας και την αποφυγή κινδύνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News