Κόσμος

Αυστρία-Covid-19: Κατά της χαλάρωσης των περιορισμών ο υπ. Υγείας και ο Δήμαρχος της Βιέννης          

Ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μουκστάιν απέρριψε σήμερα τις εκκλήσεις για χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι οι περιορισμοί πρέπει πάντα να είναι ανάλογοι της επιδημιολογικής κατάστασης

Ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μουκστάιν απέρριψε σήμερα τις εκκλήσεις για χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι οι περιορισμοί πρέπει πάντα να είναι ανάλογοι της επιδημιολογικής κατάστασης.

«Ελέγχουμε συνεχώς εάν τα μέτρα εξακολουθούν να είναι αναγκαία. Οι ειδικοί μας συμβουλεύουν καθημερινά», τόνισε ο κ. Μουκστάιν μιλώντας σε δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι το κύμα της παραλλαγής «Όμικρον» είναι ακόμη στη μέση και ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει ιδιαίτερα υψηλός. Ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ακόμη ότι λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων, η ιχνηλάτηση των επαφών αποτελεί πλέον μεγάλη πρόκληση. «Είναι όμως σημαντικό να σπάσουμε την αλυσίδα της μετάδοσης», δήλωσε. Το κρατίδιο της Άνω Αυστρίας ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα σταματήσει την ιχνηλάτηση επαφών και θα επιβάλλει καραντίνα μόνο στα ίδια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Στην ίδια γραμμή εκφράστηκε και ο Κυβερνήτης-Δήμαρχος της Βιέννης Μίχαελ Λούντβιχ, ο οποίος τάχθηκε κατά των εικασιών περί πιθανής χαλάρωσης των περιορισμών που είναι σε ισχύ. «Νομίζω ότι πρέπει να ενεργούμε πάντα μεγάλη προσοχή», δήλωσε και έκανε λόγο για αυξανόμενους αριθμούς κρουσμάτων και νοσηλειών, ενώ υπενθύμισε ότι βασίζεται έως τώρα στην ομάδα ειδικών και θα συνεχίσει να το κάνει. Σημείωσε μάλιστα ότι οι καθημερινές δηλώσεις για πιθανή άρση περιορισμών προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια στον κόσμο. Ο κ. Λούντβιχ δεν θέλησε καν να δώσει πιθανό χρονοδιάγραμμα σχετικά με τη χαλάρωση των μέτρων στις επιχειρήσεις εστίασης, όπου η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους και ιαθέντες.

Πληροφορίες απο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: In time

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια