Κόσμος

Κύπρος: Άσκηση ναυτικής συνεργασίας με το Γαλλικό Ναυτικό

Άσκηση ναυτικής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας, στα νότια της Λάρνακας, την Παρασκευή

Ναυτική άσκηση μεταξύ Γαλλίας και Κύπρου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (21 Ιανουαρίου 2022) στην θαλάσσια περιοχή νότια της Λάρνακας. Η ασκηση ναυτικής συνεργασίας (PASSEX), με την επωνυμία «CYP/FRA-01/2022» πραγματοποιήθηκε και στο πλαίσιο της παρουσίας στην περιοχή φρεγάτας του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Την άσκηση, η οποία προβλέφθηκε στο Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας, σχεδίασε η Διοίκηση Ναυτικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, σε συνεργασία με το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό, περιλάμβανε αντικείμενα ναυτικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε Τακτικές Κινήσεις και Προχωρητικούς Ελιγμούς, εκτέλεση πυρών επιφανείας από πυροβόλα των πλοίων καθώς επίσης και πραγματοποίηση γυμνασίου συναινετικής νηοψίας. Η άσκηση ολοκληρώθηκε με διέλευση απονομής χαιρετισμού μεταξύ των 2 πλοίων.

Η άσκηση, η οποία εντάσσεται στο πλέγμα διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει η Εθνική Φρουρά με τις Ένοπλες Δυνάμεις φίλων και συμμαχικών χωρών, κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθώς παρέχει τη δυνατότητα στο προσωπικό του ναυτικού της ΕΦ, να συνεκπαιδευτεί με Μονάδες του Γαλλικού ΠΝ, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαλειτουργικότητα και αναδεικνύει τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια