ΥΠΕΞ: Στο πλευρό της Γαλλίας μετά το θάνατο στρατιώτη στο Μαλί

Κόσμος
ΥΠΕΞ: Στο πλευρό της Γαλλίας μετά το θάνατο στρατιώτη στο Μαλί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αλληλεγγύη του προς τη Γαλλία, εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, έπειτα από τον θάνατο Γάλλου Δεκανέα στο Μαλί της Αφρικής

Ένας Γάλλος στρατιώτης σκοτώθηκε, εχθές (22 Ιανουαρίου 2022) στο Μαλί, σε επίθεση με βλήματα όλμων στο στρατόπεδο της αποστολής Μπαρχάν στο Γκάο, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη γαλλική προεδρία.

Υπό αυτά τα γεγονότα, το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter: «Είμαστε βαθιά συντετριμμένοι από την είδηση του θανάτου ενός Γάλλου στρατιώτη που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια επίθεσης σε στρατιωτική βάση στο Γκαό, στο Μάλι. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα στο Μάλι και τη Γαλλία και υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειές τους κατά της τρομοκρατίας»,

«Συναισθηματικά φορτισμένος» ο πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ήταν εκείνος που ανακοίνωσε, σήμερα, τον θάνατο του δεκανέα Αλεξάντρ Μαρτέν, του 54ου τάγματος πυροβολικού της Ιέρ και επανέλαβε ότι η Γαλλία είναι αποφασισμένη «να συνεχίσει τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας στην περιοχή, στο πλευρό των εταίρων της».

Ο Μαρτέν είναι ο 53ος Γάλλος στρατιωτικός που σκοτώνεται στο Σαχέλ από το 2013. Την Τρίτη, τέσσερις Γάλλοι στρατιώτες τραυματίστηκαν στην Μπουρκίνα Φάσο, όταν εξερράγη ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, τη στιγμή που περνούσε από το σημείο το όχημά τους. Το 2021 σκοτώθηκαν τέσσερις Γάλλοι στο Σαχέλ, εκ των οποίων οι τρεις σε μάχες και ένας σε τροχαίο δυστύχημα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News