Καμερούν: Πυρκαγιά σε νυκτερινό κέντρο με 16 νεκρούς

Κόσμος
Καμερούν: Πυρκαγιά σε νυκτερινό κέντρο με 16 νεκρούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα -στις 2 με 3- σε νυκτερινό κέντρο της πρωτεύουσας κοστίζοντας τη ζωή σε 16 άτομα, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

Πυρκαγιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πρωτεύουσα του Καμερούν, την Γιαουντέ και συγκεκριμένα σε νυκτερινό μαγαζί, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 16 άτομα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

«Φοβόμαστε ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CRTV, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με έναν υπεύθυνο της πυροσβεστικής, που μίλησε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο, τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν. «Όταν φτάσαμε εκεί επικρατούσε πανικός, υπήρχε μια τεράστια πυρκαγιά και πολύς καπνός. Μετρήσαμε 16 νεκρούς και 5 τραυματίες, όμως ορισμένα θύματα ενδεχομένως να μεταφέρθηκαν (σε νοσοκομεία) πριν από τη δική μας άφιξη», πρόσθεσε.

Οι αρχές της χώρας δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη επισήμως κάποιον απολογισμό, ούτε τα αίτια της καταστροφής. Το Liv’s Night Club βρίσκεται στη συνοικία Μπάστος, όπου υπάρχουν πολυτελείς κατοικίες, πρεσβείες και σπίτια διπλωματών. Στο Καμερούν διεξάγεται το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Ένας δημοσιογράφος που πήγε στο σημείο είπε ότι στην αυλή του νάιτκλαμπ υπήρχαν κάποια απανθρακωμένα αντικείμενα, αλλά η πρόσοψη δεν είχε καταστραφεί, ούτε είχε μαυρίσει από τους καπνούς. «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, γύρω στις 2 το πρωί. Οι περισσότεροι πελάτες φτάνουν γύρω στις 3, υπάρχουν πολλά θύματα», είπε ένας αστυνομικός που ήταν παρών στο σημείο τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογρφία από ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News