Βέλγιο: Έρευνα για βίντεο στο οποίο αστυνομικοί ασκούν βία εναντίον έφηβης

Κόσμος
Βέλγιο: Έρευνα για βίντεο στο οποίο αστυνομικοί ασκούν βία εναντίον έφηβης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βίντεο, που δημοσιεύθηκε την περασμένη Παρασκευή, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις δείχνοντας δύο αστυνομικούς να ασκούν βία εναντίον ενός 14χρονου κοριτσιού

Κύμα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει ένα αναρτημένο βίντεο, στο οποίο φαίνεται να ασκείται έντονη βία σε ένα 14χρονο κορίτσι από δύο αστυνομικούς, στο Βέλγιο. Για τον λόγο αυτό έχει ξεκινήσει έρευνα από τις αρχές της Οστάνδης.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα και στο βίντεο φαίνονται δύο αστυνομικοί να έχουν ακινητοποιήσει το κορίτσι στο έδαφος, να κάθονται από πάνω του, ενώ ένας από τους δύο τη χαστουκίζει.

Όπως αναφέρει ο αρχηγός της αστυνομίας Φιλίπ Κερστέκερ, η σύλληψη της 14χρονης σχετίζεται με οικογενειακή υπόθεση. Ωστόσο, λόγω του ότι πρόκειται για ανήλικη σημείωσε ότι δε θα προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ επισήμανε ότι θα διερευνηθούν τόσο οι εικόνες που κυκλοφορούν, όσο και το τι έχουν καταγράψει και οι κάμερες σώματος των αστυνομικών. Η κοπέλα οδηγήθηκε στο σπίτι της από την αστυνομία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News