Μπιλ Γκέιτς: Έρχονται χειρότερες πανδημίες

Κόσμος
Μπιλ Γκέιτς: Έρχονται χειρότερες πανδημίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαισιόδοξη πρόβλεψη από τον δισεκατομμυριούχο Μπιλ Γκέιτς

Ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς προειδοποίησε για πανδημίες «πολύ χειρότερες» από αυτήν του κορωνοϊού, καλώντας μάλιστα τις κυβερνήσεις να συνεισφέρουν οικονομικά στην προετοιμασία για το επόμενο πανδημικό κύμα.

Ο ίδιος τόνισε πως αν και οι παραλλαγές Όμικρον και Δέλτα του κορωνοϊού ήταν μερικές από τις πιο μεταδοτικές στα χρονικά, ο κόσμος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έναν ιό που θα προκαλεί πολύ πιο σοβαρή νόσηση και περισσότερους θανάτους.

Ο Γκέιτς υποστήριξε ότι οι προτεραιότητες του κόσμου είναι «παράξενες» και ότι εναπόκειται σε φιλάνθρωπους και κυβερνήσεις πλούσιων χωρών να αντιμετωπίσουν των ανισοτήτων στο θέμα του εμβολιασμού. «Μιλάμε για δαπάνες δισεκατομμυρίων (δολαρίων) προκειμένου να σώσουμε δεκάδες δισεκατομμύρια ζωές και να γλιτώσουμε τρισεκατομμύρια από οικονομικές ζημιές».

Ο Γκέιτς σημείωσε ότι οι δύο μεγάλοι χρηματοδότες της ανάπτυξης εμβολίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, ο CEPI και η αμερικανική κυβέρνηση επέδειξαν τόλμη, ρισκάροντας τεράστια ποσά.

«Με τα χρήματα που ρίσκαραν, πραγματοποιήθηκαν οι κλινικές δοκιμές. Επομένως υπήρξε ένα τεράστιο όφελος για όλον τον κόσμο. Είμαστε σοφότεροι σήμερα. Και χρειαζόμαστε μεγαλύτερα αποθέματα για την επόμενη φορά», δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News