Ευρωπαϊκή Ένωση: Συνομιλίες με του εταίρους για αύξηση των προμηθειών φυσικού αερίου

Κόσμος
Ευρωπαϊκή Ένωση: Συνομιλίες με του εταίρους για αύξηση των προμηθειών φυσικού αερίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ευρωπαίοι υπουργοί Ενέργειας συναντήθηκαν στην Αμιέν για να συζητήσουν τις συνθήκες αβεβαιότητας που επικρατούν στην αγορά λόγω της ουκρανικής κρίση

Η Ευρωπαϊκή Ενωση βρίσκεται σε συνομιλίες με τους εταίρους της για την δυνατότητα αύξησης της προμήθειας φυσικού αερίου, δήλωσε η ευρωπαία επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον μετά την συνάντηση με τους ευρωπαίους υπουργούς Ενέργειας σήμερα στην Γαλλία.

Η μείωση της τροφοδοσίας σε φυσικό αέριο στην Ευρώπη, η οποία αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην μείωση της ροής από την Ρωσία, έχει προκαλέσει την εκτόξευση των τιμών. Η Μόσχα αρνείται ότι χειραγωγεί την ροή.

Η ευρωπαία επίτροπος δήλωσε ότι θα συμμετάσχει σε διασκέψεις στο Αζερμπαϊτζάν και την Ουάσινγκτον τον Φεβρουάριο για να συζητήσεις τρόπους για την αύξηση της τροφοδοσίας της Ευρώπης.

Τα επίπεδα των αποθεμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «ασυνήθιστα χαμηλά αυτήν την εποχή του έτους», είπε στους δημοσιογράφους.

Οι ευρωπαίοι υπουργοί Ενέργειας συναντήθηκαν στην Αμιέν για να συζητήσουν τις συνθήκες αβεβαιότητας που επικρατούν στην αγορά λόγω της ουκρανικής κρίσης και της σημαντικής μείωσης των ροών από την Ρωσία τους τελευταίους μήνες, δήλωσε η ευρωπαία επίτροπος.

«Το μήνυμά μου είναι ότι η Ευρώπη έχει μία ισχυρή και καλά διαφοροποιημένη υποδομή φυσικού αερίου και σαφείς διαδικασίες αλληλεγγύης σε περίπτωση ανάγκης», πρόσθεσε.

«Αλλά οφείλουμε να παραμείνουμε σε υψηλή επιφυλακή, να βελτιώσουμε την ετοιμότητα έναντι των κινδύνων και να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ κρατών μελών».

Η Κάντρι Σίμσον επεσήμανε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία παρουσιάσθηκε τον Δεκέμβριο και προβλέπει την αναθεώρηση των κανόνων προμήθειας φυσικού αερίου για την βελτίωση του συντονισμού μεταξύ των χωρών μελών ως προς την δημιουργία αποθεμάτων.

«Στόχος είναι η επίτευξη αποτελεσματικότερης χρήσης των δυνατοτήτων αποθήκευσης και η διασφάλιση επαρκών επιπέδων αποθεμάτων», είπε. «Αλλά...η μόνη διαρκής λύση στην εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα...είναι η ολοκλήρωση της πράσινης μετάβασης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News