Ιρλανδία: Η χώρα αίρει σχεδόν όλους τους περιορισμούς κατά της Covid-19

Κόσμος
Ιρλανδία: Η χώρα αίρει σχεδόν όλους τους περιορισμούς κατά της Covid-19

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορισμένα μέτρα, όμως, όπως η ανάγκη χρήσης της μάσκας στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς και στα καταστήματα, θα παραμείνουν σε ισχύ έως τα τέλη Φεβρουαρίου

Η Ιρλανδία θα άρει αύριο σχεδόν όλους του περιορισμούς που είχε επιβάλει κατά της COVID-19, καθώς κατάφερε να εξέλθει της καταιγίδας της παραλλαγής Όμικρον, η οποία οδήγησε σε μεγάλη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μάικλ Μάρτιν σε ένα τηλεοπτικό διάγγελμα.

Σύμφωνα με τον Ιρλανδό ηγέτη, μια πρόσφατη έκθεση «επιβεβαιώνει πως το ποσοστό των μολύνσεων μειώνεται και ότι όλοι οι δείκτης στους οποίους βασίζουμε τις αποφάσεις μας οδεύουν προς καλή κατεύθυνση».

«Αντέξαμε την καταιγίδα Όμικρον», είπε ο Μάρτιν στο σημερινό τηλεοπτικό διάγγελμα, σημειώνοντας πως οι αναμνηστικές δόσεις «άλλαξαν εντελώς» την κατάσταση στη χώρα.

«Στάθηκα εδώ και σας μίλησα σε κάποιες πολύ σκοτεινές ημέρες. Όμως σήμερα είναι μια καλή ημέρα», τόνισε.

Έπειτα από τις συστάσεις αξιωματούχων της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση αποφάσισε τα μπαρ και τα εστιατόρια να μην κλείνουν πλέον στις 8 το βράδυ, ένα μέτρο που επιβλήθηκε στα τέλη του 2021 όταν εμφανίστηκε η παραλλαγή Όμικρον, αλλά ούτε να ζητούν από τους πελάτες τους πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Επιπλέον, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους η πληρότητα θα ανέλθει εκ νέου στο 100%.

Ορισμένα μέτρα, όμως, όπως η ανάγκη χρήσης της μάσκας στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς και στα καταστήματα, θα παραμείνουν σε ισχύ έως τα τέλη Φεβρουαρίου, σημείωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.

Εντούτοις, «καμία αλλαγή δεν θα υπάρξει στα μέτρα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ισχύ για τα ταξίδια του εξωτερικού», είπε ο επικεφαλής της ιρλανδικής κυβέρνησης.

«Δεν γνωρίζω εάν ανέμενα ήδη ένα γεγονός με τόση ανυπομονησία όσο αυτό», επισήμανε ο Μάρτιν. «Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά όντα και εμείς, οι Ιρλανδοί, ακόμη περισσότερο σε σύγκριση με τους περισσότερους ανθρώπους», είπε χαριτολογώντας.

Ο Μάικλ Μάρτιν προειδοποίησε ότι «αυτές οι αλλαγές θα οδηγήσουν πιθανόν σε μια προσωρινή αύξηση των μολύνσεων σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο». «Όμως, ο αντίκτυπος αυτής της αύξησης θα περιοριστεί από το εύρος του εμβολιασμού στον πληθυσμό», πρόσθεσε.

«Ο ενθουσιασμός είναι προφανής», ανέφερε το εστιατόριο Las Tapas De Lola στο Δουβλίνο, σε μια ανάρτηση στο Twitter, όπου τόνιζε πως καταγράφει πλέον αύξηση στις κρατήσεις εν αναμονή της εφαρμογής των νέων κανόνων.

Το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTE μετέδωσε πως πελάτες σε μπαρ πανηγύριζαν μετά το διάγγελμα του Μάρτιν.

Με πλήροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News