ΗΠΑ: Σύλληψη ενός άνδρα που είχε απειλήσει να σκοτώσει εκλογικούς αξιωματούχους

Κόσμος
ΗΠΑ: Σύλληψη ενός άνδρα που είχε απειλήσει να σκοτώσει εκλογικούς αξιωματούχους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 54χρονος που κατοικεί κοντά στο Όστιν, στο Τέξας, βαρύνεται με κατηγορίες ότι διατύπωσε θανατικές απειλές και κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης 5 ετών

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη ενός άνδρα που κατηγορείται ότι εξαπέλυσε θανατικές απειλές εναντίον εκλογικών αξιωματούχων της Τζόρτζια, μίας εκ των πολιτειών όπου η νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020 είχε αμφισβητηθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πρόκειται για την πρώτη σύλληψη που πραγματοποιείται από μια ομάδα ερευνητών, η οποία συγκροτήθηκε τον Ιούνιο του 2021 στη μάχη κατά των απειλών βίας εναντίον εκλογικών αξιωματούχων, διευκρίνισε το υπουργείο σε ένα δελτίο τύπου.

Ο Τσαντ Τσαρκ, ένας 54χρονος που κατοικεί κοντά στο Όστιν, στο Τέξας, βαρύνεται με κατηγορίες ότι διατύπωσε θανατικές απειλές και κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης 5 ετών.

Την 5η Ιανουαρίου του 2021, την παραμονή της επίθεσης των υποστηρικτών του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εναντίον του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον, ο Τσαρκ είχε δημοσιεύσει ένα μήνυμα στην ιστοσελίδα μικρών αγγελιών Craigslist, προσφέροντας το ποσό των 10.000 δολαρίων ως αποζημίωση στους «πατριώτες της Τζόρτζια», προκειμένου να «φυτέψουν μια σφαίρα» σε έναν εκλογικό αξιωματούχο, τον οποίο χαρακτήριζε «πράκτορα της Κίνας».

«Είναι καθήκον μας, των Αμερικανών πατριωτών, να βάλουμε τέλος στη ζωή αυτών των προδοτών», συνέχιζε, αναφερόμενος σε έναν άλλο εκλογικό αξιωματούχο και σε «διεφθαρμένους ντόπιους και ομοσπονδιακούς δικαστές».

Μιλώντας για έναν τρίτο αξιωματούχο των εκλογών στην Τζόρτζια, πρόσθεσε πως «πρέπει επίσης να τον επισκεφθούμε, όπως και την οικογένειά του και να του φυτέψουμε μια σφαίρα ανάμεσα στα δυο του μάτια».

Οι αξιωματούχοι αυτοί αναγνωρίζονταν ως «Α», «Β» και «Γ» από το υπουργείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία από Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News