Ιταλία: Στα 149.512 τα περιστατικά κορωνοϊού, με 248 θανάτους

Κόσμος
Ιταλία: Στα 149.512 τα περιστατικά κορωνοϊού, με 248 θανάτους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ κοντά στο «πικ» της διάδοσης της παραλλαγής Όμικρον Ελλάδα και Ιταλία, αναφέρει ο περιφερειακός δ/ντης του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε

 Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία τα κρούσματα κορωνοϊού είναι 149.512, με 248 θανάτους.

 Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 927. 846 διαγνωστικά τεστ, το 16,1% από τα οποία προέκυψε θετικό.

 Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 1.691 ασθενείς με covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 18.719.

 Στη φάση αυτή, στη χώρα καταγράφονται 2.548.857 θετικοί στον ιό.

 Από την αρχή της πανδημίας τα περιστατικά είναι 8.706.915 και 141.104 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

 Παράλληλα, σε κατ΄οίκον απομόνωση, βρίσκονται 2.528.447 πολίτες. Σήμερα, οι περιφέρειες με τα περισσότερα κρούσματα είναι εκείνες με πρωτεύουσα το Μιλάνο, τη Νάπολη και την Μπολόνια.

 Ο υφυπουργός Υγείας της ιταλικής κυβέρνησης, Πιερπάολο Σιλέρι, δήλωσε σήμερα ότι «εντός του 2022, σχεδόν όλοι οι Ιταλοί θα "συναντήσουν" την παραλλαγή Όμικρον, εκτός και αν, στο μεταξύ, διαδοθεί μια νέα παραλλαγή».

 «Όποιος έχει εμβολιαστεί θα προστατεύεται περισσότερο και είναι πιθανό να παρουσιάσει πιο ελαφριά συμπτώματα. Όποιος δεν έχει κάνει το εμβόλιο, κινδυνεύει πολύ περισσότερο να μπει σε μονάδα εντατικής θεραπείας», πρόσθεσε ο Σιλέρι, μιλώντας στην τηλεόραση της Rai.

 Παράλληλα, ο Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής, αρμόδιος για την Ευρώπη, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε σε εκπομπή του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Tre ότι «σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ελλάδα πλησιάζουμε πάρα πολύ στο σημείο ανώτατης διάδοσης της παραλλαγής αυτής».

 «Τα σχολεία είναι τα τελευταία που πρέπει να κλείσουν. Το "πικ" της διάδοσης της παραλλαγής Όμικρον στην Ευρώπη θα καταγραφεί, πιθανότατα, νωρίτερα από τις προβλέψεις: εντός δυο με τριών εβδομάδων» τόνισε, επίσης, ο Κλούγκε.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News