Κόσμος

Στον μαγικό κόσμο του Twitter η διαδραστικότητα είναι πραγματικότητα

Μάλιστα, πολλοί αποκαλούν το Twitter το κοινωνικό δίκτυο για τους πιο ψαγμένους, μιας και το χιούμορ αλλά και ο τρόπος που παρουσιάζεται κάνει πάντα τη διαφορά

Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και έχουν αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά και λόγο στη διαμόρφωση των τάσεων. Μάλιστα, για ορισμένους έχουν γίνει φόβος και τρόμος, μιας και τα σχόλια κριτικής πολλές φορές είναι πολύ καυστικά. Η αλήθεια είναι πως στον μαγικό τηλεοπτικό κόσμο πλέον η διαδραστικότητα δεν είναι ζητούμενο αλλά πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που ανά πάσα ώρα και στιγμή δείχνει την αποδοχή, την ενόχληση, την κριτική, αλλά και το υβρεολόγιο σε κάποιες περιπτώσεις.

Το Twitter είναι ένας ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης που επιτρέπει στους χρήστες του να στέλνουν και να διαβάζουν σύντομα μηνύματα (μέχρι 280 χαρακτήρες), τα οποία ονομάζονται τουίτς (tweets). Τα μηνύματα μπορούν να αναγνωστούν και από μη συνδεδεμένους χρήστες, αλλά μόνο οι συνδεδεμένοι μπορούν να δημοσιεύσουν κείμενα, καθώς και να σχολιάσουν ή να κάνουν retweets (ριτούιτς). Δημιουργήθηκε την 21η Μαρτίου του 2006 από τον Τζακ Ντόρσεϊ και δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου. Η υπηρεσία έγινε γρήγορα δημοφιλής και σήμερα έχει 305 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες (2015). Είναι ένας από τους δέκα πιο δημοφιλείς ιστοτόπους του διαδικτύου.

Μάλιστα, πολλοί αποκαλούν το Twitter το κοινωνικό δίκτυο για τους πιο ψαγμένους, μιας και το χιούμορ αλλά και ο τρόπος που παρουσιάζεται κάνει πάντα τη διαφορά.

Το Twitter είναι και μια ουσιαστική πηγή ενημέρωσης, μιας και αρκετοί παγκόσμιοι ηγέτες επιλέγουν το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο για να κάνουν επίσημες δηλώσεις, βλέποντας ταυτόχρονα και τις αντιδράσεις που προκαλούν.

Ναι, είναι γεγονός ότι τα κοινωνικά δίκτυα κάνουν ακόμη πιο ισχυρή την τηλεόραση, μιας και δημιουργούν έναν τρόπο επικοινωνίας με εκατομμύρια ανθρώπους, που στα σχόλιά τους δε χαρίζονται.

Το 2022 είναι γεγονός και το Twitter με το “καλημέρα” απέδειξε πως θα έχει τη δική του φωνή και αυτή τη χρονιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια