Κόσμος

Οι τρεις ρόλοι και τα τρία καπέλα του Μακρόν

Σε αυτό το εύστοχο σκίτσο, που αναδημοσιεύτηκε από τον ευρωπαϊκό ιστότοπο Voxeurop, ο Γάλλος πρόεδρος έχει μπροστά του τρία καπέλα-προσκλήσεις για τη νέα χρονιά

Ο άνθρωπος με τα πολλά καπέλα. Έτσι περιγράφουν τον Γάλλο πρόεδρο οι σκιτσογράφοι Plop & KanKr, περιγράφοντας τα όσα καθορίζουν τη διαδρομή του Εμανουέλ Μακρόν στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Σε αυτό το εύστοχο σκίτσο, που αναδημοσιεύτηκε από τον ευρωπαϊκό ιστότοπο Voxeurop, ο Γάλλος πρόεδρος έχει μπροστά του τρία καπέλα-προσκλήσεις για τη νέα χρονιά. Το πρώτο με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας το φοράει με τον θεσμικό του ρόλο, ως πρόεδρος της Γαλλίας.

Το δεύτερο με την ευρωπαϊκή σημαία επίσης ως πρόεδρος, αλλά αυτή τη φορά του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Και το τρίτο επίσης με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας, ως υποψήφιος για τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές της άνοιξης. Τρεις ρόλοι, τρεις σημαντικές στιγμές ίσως καθοριστικές για τη χώρα του, τον ίδιο αλλά και την Ευρώπη.

 Πόσω μάλλον όταν η ατζέντα του Μακρόν έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη για την πορεία της Ένωσης, ανοίγοντας θέματα όπως την αναμόρφωση της Συνθήκης του Σένγκεν για τα σύνορα, την οικονομική πολιτική και κυρίως την κοινή αμυντική και εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης... Μένει να δούμε ποιοι από τους στόχους θα επιτευχθούν, πόσο και κυρίως αν ο Μακρόν καταφέρει να καλύψει το έδαφος στη δύσκολη κούρσα.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια