Η Google αφιερώνει το σημερινό doodle στον Στίβεν Χόκινγκ

Κόσμος
Η Google αφιερώνει το σημερινό doodle στον Στίβεν Χόκινγκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Στίβεν Χόκινγκ, ένα από τα πιο σπουδαία μυαλά που γνώρισε η ανθρωπότητα, είχε γεννηθεί σαν σήμερα

Τον πολυτάλαντο,θεωρητικό φυσικό,κοσμολόγο και συγγραφέα Στίβεν Χόκινγκ, τιμά το σημερινό doodle της Google.

Ο Στίβεν Χόκινγκ, ένα από τα πιο σπουδαία μυαλά που γνώρισε η ανθρωπότητα, είχε γεννηθεί σαν σήμερα και πέθανε στις 14 Μαρτίου του 2018

Το περισσότερο μέρος της ζώης του το πέρασε σε αναπηρικό αμαξίδιο, λόγω της νόσου του κινητικού νευρώνα που εμφανίστηκε όταν ήταν 21 χρονών. Κατόρθωσε να μην επιβεβαιώσει τις προβλέψεις των γιατρών που έλεγαν ότι θα πεθάνει στα 23 και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών. Η νόσος τον έκανε να δουλέψει πιο σκληρά αλλά συνέβαλε σημαντικά στην κατάρρευση δύο γάμων, όπως έγραψε ο ίδιος.

«Οι θεωρίες του ‘ξεκλείδωσαν’ ένα σύμπαν γεμάτο δυνατότητες τις οποίες εμείς και ο κόσμος εξερευνούμε. Είθε να συνεχίσεις να πετάς σαν τον σούπερμαν στη μικροβαρύτητα, όπως εσύ είχες πει στους αστροναύτες στον Διαστημικό_Σταθμό το 2014» έγραψε η NASA λίγο αφότου έφυγε από τη ζωή.

Παρέμεινε ως το τέλος ενεργός πολίτης και, μεταξύ άλλων, προειδοποίησε κατ’ επανάληψη για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και της πιθανότητας μιας συνάντησης με τους εξωγήινους, που μπορεί να έχει άσχημη κατάληξη για τους ανθρώπους. Επίσης, ήταν ένθερμος υποστηρικτής της αποίκησης άλλων πλανητών ως διέξοδο σωτηρίας της ανθρωπότητας σε περίπτωση που η Γη καταστραφεί από ένα πόλεμο, πτώση αστεροειδούς ή άλλη αιτία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News