Σουηδία: Γεμάτη από έγκυες με κορωνοϊό μια μαιευτική πτέρυγα νοσοκομείου

Κόσμος
Σουηδία: Γεμάτη από έγκυες με κορωνοϊό μια μαιευτική πτέρυγα νοσοκομείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια μαιευτική πτέρυγα νοσοκομείου στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Γκέτεμποργκ, καταλαμβάνεται πλήρως από έγκυες που έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό

Μια μαιευτική πτέρυγα νοσοκομείου της Σουηδίας καταλαμβάνεται πλήρως από έγκυες που έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό, όπως μετέδωσε χθες, Πέμπτη, η σουηδική τηλεόραση (SVT).

Η χώρα έχει πληγεί από ένα κύμα νέων κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον, στο οποίο περιλαμβάνονται και έγκυες γυναίκες.

"Για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας βλέπουμε μια ολόκληρη μαιευτική πτέρυγα γεμάτη με γυναίκες θετικές στον κορονοϊό", αναφέρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πτέρυγα μαιευτικής του νοσοκομείου αυτού που βρίσκεται στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Γκέτεμποργκ.

Το δίκτυο SVT μετέδωσε ότι σχεδόν και οι 11 έγκυες που βρέθηκαν θετικές στον κορονοϊό ήταν ανεμβολίαστες.

"Μια έγκυος ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και το να είναι ανεμβολίαστη είναι σοβαρό", δήλωσε στο SVT η υπεύθυνη της πτέρυγας, Σέμπνεμ Ρονάνγκι.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας, οι έγκυες κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν σοβαρά από COVID-19 και σε περίπτωση μόλυνσής τους με τον κορονοϊό κινδυνεύουν να γεννήσουν πρόωρα. Για τον λόγο αυτό η Υπηρεσία προτείνει τον εμβολιασμό των εγκύων.

Μολαταύτα, μόνο το 54% των γυναικών που γέννησαν τον Δεκέμβριο του 2021 είχαν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, αναφέρει σε έκθεσή της η Υπηρεσία.

Συνολικά, μέχρι την Τετάρτη είχε εμβολιαστεί με τουλάχιστον την πρώτη δόση το 85,9% του πληθυσμού άνω των 12 ετών.

Χθες, Πέμπτη, ο αριθμός των νοσηλευομένων με COVID-19 στα σουηδικά νοσοκομεία ήταν περίπου 930, μια αύξηση που ξεπερνά τους 100 σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, ενώ 110 ασθενείς νοσηλεύονται στην ΜΕΘ, μετέδωσε το SVT.

Σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη οι επικεφαλής της Υπηρεσίας ανακοίνωσαν ότι το 75% των ασθενών που νοσηλεύονται με COVID-19 στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη, από την αρχή της πανδημίας συνολικά 1,375 εκατομμύριο κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στη χώρα με 15.369 θανάτους να έχουν καταγραφεί στο σύνολο του πληθυσμού των 10,4 εκατομμυρίων κατοίκων.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News