Αυστραλία: «Παγώνει» η απέλαση Τζόκοβιτς - Την Δευτέρα εξετάζεται η έφεση

Κόσμος
Αυστραλία: «Παγώνει» η απέλαση Τζόκοβιτς - Την Δευτέρα εξετάζεται η έφεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλο το παρασκήνιο πίσω από την υπόθεση της αμφιλεγόμενης ιατρικής εξαίρεσης που χορηγήθηκε στον κορυφαίο Σέρβο τενίστα για να συμμετάσχει στο Αυστραλιανό Όπεν, η περιπέτειά του στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης και οι διπλωματικές προεκτάσεις του επεισοδίου

Προς απέλαση από την Αυστραλία ο Νόβακ Τζόκοβιτς οι Αρχές της χώρα ακύρωσαν τη βίζα του κορυφαίο Σέρβου τενίστα, ο οποίος είχε ταξιδέψει ως την Μελβούρνη για να υπερασπιστεί το τίτλο του στο Australian Open με ιατρική εξαίρεση.

Οι συνοριακές αρχές που ανέκριναν τον Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο υποστηρίζουν ότι ο αθλητής δεν παρουσίασε τις απαραίτητες αποδείξεις που να καλύπτουν τις προϋποθέσεις εισόδου για μη εμβολιασμένους.

«Οι κανόνες είναι κανόνες και δεν υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις. Η είσοδος με βίζα προϋποθέτει διπλό εμβολιασμό ή ιατρική εξαίρεση. Με ενημέρωσαν ότι τέτοια εξαίρεση δεν υπάρχει και ως αποτέλεσμα υπάγεται στους ίδιους κανόνες με όλους. Θέλω επίσης να τονίσω ότι τελικά αυτό είναι ευθύνη του ταξιδιώτη», δήλωσε ο Αυστραλιανός πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς αποφάσισε να παρέμβει κατηγορώντας την Αυστραλία για κακή μεταχείριση του συμπατριώτη του.

Σύμφωνα με αναφορές ο Τζόκοβιτς που έχει δηλώσει στο παρελθόν την αντίθεσή του ε τους εμβολιασμούς, οδηγήθηκε σε ξενοδοχείο καραντίνας εν αναμονή της πτήσης επιστροφής.

Οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι θα ασκήσουν έφεση εκτιμώντας ότι το πρόβλημα είναι καθαρά γραφειοκρατικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News