Κόσμος

Βρετανία - Κορωνοϊός: 334 θάνατοι και 194.747 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Ο αριθμός των θανάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα περιλαμβάνουν στοιχεία τεσσάρων ημερών από τα νοσοκομεία της Αγγλίας

Η Βρετανία ανακοίνωσε, σήμερα Τετάρτη, 194.747 επιπλέον κρούσματα του νέου κορονοϊού και 334 θανάτους ασθενών που είχαν διαγνωστεί θετικοί στην Covid-19 έως και 28 ημέρες νωρίτερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρχών.

Ο αριθμός των θανάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα περιλαμβάνουν στοιχεία τεσσάρων ημερών από τα νοσοκομεία της Αγγλίας, καθώς ενημερώθηκαν έπειτα από τις αργίες των εορτών.

Ένας Βρετανός στους 20 προσβλήθηκε από την Covid-19 στη Βρετανία την περασμένη εβδομάδα

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό έσπασε νέα ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα στη Βρετανία, με έναν άνθρωπο στους 20 να έχει προσβληθεί και έναν άνθρωπο στους 10 στο Λονδίνο, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικών (ONS), που βασίζεται σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα, 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι προσβλήθηκαν από την Covid-19 την τελευταία εβδομάδα του 2021, για έναν πληθυσμό 67 εκατομμυρίων κατοίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ένας στους 15 έχει μολυνθεί στην Αγγλία, ένας στους 20 στη Σκωτία και την Ουαλία και ένας στους 25 στη Βόρεια Ιρλανδία.

Αυτοί οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν το εύρος του κύματος μολύνσεων που πλήττει τη Βρετανία, ωθώντας εκατομμύρια Βρετανούς να τεθούν σε απομόνωση κατά τη διάρκεια των εορτών και διαταράσσοντας τη λειτουργία πολλών τομέων, από τις μεταφορές έως τα σχολεία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια