Κόσμος

Από το 5G θα προέρχεται το 80% των εσόδων των παρόχων έως το 2026

Σύμφωνα με τους ειδικούς, έως το 2026, τα έσοδα από τις υπηρεσίες 5G θα φτάσουν τα 600 δισ. δολ.

Σύμφωνα με εκτιμήσει, η τεχνολογία 5G αναμένεται να εξελιχθεί σε ατμομηχανή ανάπτυξης των εσόδων για τους παρόχους κινητών επικοινωνιών σε βάθος χρόνου. Ειδικότερα, έως το 2026 το 5G αναμένεται να ευθύνεται για σχεδόν το 80% των εν λόγω εταιριών.

Σύμφωνα με νέα μελέτη της Juniper Research, τα έσοδα από τις υπηρεσίες 5G θα φτάσουν τα 600 δισ. δολ. έως το 2026, ποσό που θα αντιπροσωπεύει το 77% των παγκόσμιων εσόδων των φορέων εκμετάλλευσης. Οι αναλυτές της εταιρείας υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία του 5G θα παρέχει ισχυρή στήριξη στα έδοδα των παρόχων, καθώς οι τελευταίοι θα επωφελούνται από την εκθετική ανάπτυξη των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Όπως αναφέρεται σε κείμενο του sepe.gr, οι αναλυτές αναμένουν ότι η εντατική υιοθέτηση συσκευών που υποστηρίζουν την τεχνολογία 5G, σε συνδυασμό με τα πιο ελκυστικά μοντέλα τιμολόγησης, θα τονώσουν τη χρήση του 5G από τους καταναλωτές, παρά τις ελλείψεις ημιαγωγών που προκαλεί η πανδημία της COVID-19.

Όπως εκτιμούν, η ευρύτερη υιοθέτηση των υπηρεσιών 5G από τους καταναλωτές σε συνδυασμό την περαιτέρω διείσδυση του Internet of Things (IoT) θα τροφοδοτήσει τα έσοδα από υπηρεσίες 5ης γενιάς κινητών επικοινωνιών.

Μάλιστα η έρευνα (The new research, Operator Revenue Strategies: Challenges, Opportunities & Market Forecasts 2021‑2026) προτρέπει τους παρόχους να αξιοποιήσουν τα δίκτυα 5G, για να αναπτύξουν νέες υπηρεσίες βασισμένες σε IP που δημιουργούν πρόσθετες ροές εσόδων.

Έκρηξη δεδομένων

Η έκθεση προβλέπει ότι ο όγκος των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας θα εκτιναχθεί κυριολεκτικά τα επόμενα χρόνια. Βάσει των εκτιμήσεων, θα φτάσει τα 2.900 exabyte έως το 2026 έναντι 720 exabyte το 2021. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση της τάξης του 300% τα επόμενα πέντε χρόνια.

Προβλέπει δε ότι η ανάπτυξη θα προέλθει κυρίως από την αυξανόμενη ζήτηση δεδομένων μέσω συνδέσεων 5G και την ουσιαστική ανάπτυξη των κινητών συσκευών IoT. Οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας IoT, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών smart city, των αισθητήρων «έξυπνων» σπιτιών και της συνδεδεμένης γεωργίας, θα αναπτυχθούν σημαντικά τα επόμενα πέντε χρόνια.

Μέχρι το 2026, η έρευνα προβλέπει ότι ο αριθμός των κινητών συσκευών IoT θα φτάσει τα 6 δισεκατομμύρια, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τον παγκόσμιο αριθμό smartphones.

660 εκατ. συνδρομές

Την εκτίμηση ότι αποτελεί την ταχύτερα υλοποιούμενη γενιά κινητών επικοινωνιών μέχρι σήμερα επιβεβαιώνει η πορεία του 5G παγκοσμίως. Στα τέλη του 2021 υπολογίζεται ότι τα δίκτυα 5G κάλυπταν περισσότερους από 2 δισ. ανθρώπους παγκοσμίως, ενώ εκτιμάται ότι υπήρχαν σχεδόν 660 εκατ. συνδρομές 5G σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση “Ericsson Mobility Report”, το 5G οδεύει να γίνει η κυρίαρχη τεχνολογία πρόσβασης κινητών επικοινωνιών παγκοσμίως, βάσει συνδρομών, μέχρι το 2027. Περίπου 4,4 δισ. συνδρομές 5G προβλέπονται έως το τέλος του 2027, οι οποίες θα αντιστοιχούν περίπου στο ήμισυ του συνόλου των συνδρομών κινητών επικοινωνιών εκείνη την χρονική στιγμή.

Με ορίζοντα το 2027 το 5G θα καλύπτει το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού, μεταφέροντας το 62% της παγκόσμιας κίνησης των smartphones.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια