ΗΠΑ – Χιονοθύελλα: Για 20 ώρες εγκλωβισμένοι στο μποτιλιάρισμα

Κόσμος
ΗΠΑ – Χιονοθύελλα: Για 20 ώρες εγκλωβισμένοι στο μποτιλιάρισμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για σχεδόν 20 ώρες παρέμειναν στα αυτοκίνητά τους οδηγοί στη Βιρτζίνια εξαιτίας της χιονοθύελλας

Οδηγοί στη Βιρτζίνια εγκλωβίστηκαν ακόμα και για σχεδόν 20 ώρες στα οχήματά τους κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί της Τρίτης 4 Ιανουαρίου, καθώς οι Αρχές εργάζονταν για να καθαρίσουν και να ανοίξουν ένα χιονισμένο τμήμα του διαπολιτειακού αυτοκινητοδρόμου 95, που είχε κλείσει αφότου χιονοθύελλα έντυσε στα λευκά την περιοχή μία ημέρα νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους.

Το μποτιλιάρισμα ξεκίνησε την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, καθώς χιόνι ύψους άνω των 30 εκατοστών έπεσε σε τμήματα των νοτιοανατολικών ΗΠΑ και των ακτών του Ατλαντικού, με αποτέλεσμα να σημειωθούν τροχαία ατυχήματα και οχήματα να βγουν εκτός πορείας, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ.

Η παράλυση της κυκλοφορίας συνεχίστηκε, καθώς οι θερμοκρασίες έπεσαν κάτω από το μηδέν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η ισχυρή καταιγίδα οδήγησε στο κλείσιμο ομοσπονδιακών υπηρεσιών, σχολείων και την αναστολή των δρομολογίων των λεωφορείων, ενώ επίσης προκάλεσε προβλήματα στις αερομεταφορές.

Ο Λευκός Οίκος καλύφθηκε από ένα λευκό πέπλο, όπως και ο θόλος του Καπιτωλίου, ενώ στους δρόμους κάποιοι επέλεξαν να κάνουν σκι. Το ύψος του χιονιού έφτασε τουλάχιστον τα 18 εκατοστά στην αμερικανική πρωτεύουσα, ενώ χιλιάδες νοικοκυριά βυθίστηκαν στο σκοτάδι στη Βιρτζίνια και στο γειτονικό Μέριλαντ, καθώς δέντρα έπεσαν πάνω σε γραμμές υψηλής τάσης από το βάρος του χιονιού.

(φωτογραφία αρχείου: pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News