Γαλλία - Κορωνοϊός: Περισσότερα από 270.000 νέα κρούσματα

Κόσμος
Γαλλία - Κορωνοϊός: Περισσότερα από 270.000 νέα κρούσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφεται το τελευταίο 24ωρο στην Γαλλία

Θλιβερό ρεκόρ με 270.000 νέα κρούσματα στην Γαλλία, τις τελευταίες 24 ώρες, πρόκειται για ένα νέο ρεκόρ εν μέσω της πλήρους έξαρσης της παραλλαγής Όμικρον, όπως ανακοίνωσαν σήμερα, Τρίτη, 4 Ιανουαρίου οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, 271.686 κρούσματα καταμετρήθηκαν σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Εθνική Αρχή Υγείας της Γαλλίας.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είχε κάνει λόγο για έναν αριθμό όχι «μακριά από τις 300.000» μολύνσεις.

Το τελευταίο ρεκόρ ήταν στα τέλη Δεκεμβρίου, με λίγα περισσότερα από 230.000 νέα κρούσματα σε μία ημέρα.

Οι αριθμοί αυτοί μαρτυρούν το εύρος του τωρινού κύματος της επιδημίας. Αυτό διαρκεί από το φθινόπωρο και αναζωπυρώθηκε στα τέλη του 2021 με την άφιξη της παραλλαγής Όμικρον.

Ο αντίκτυπος στα νοσοκομεία έχει γίνει ήδη αισθητός, με 2881 εισαγωγές σε μία ημέρα, σύμφωνα με τη Santé publique France. Σε διάστημα 24 ωρών τα νοσοκομεία κατέγραψαν 297 θανάτους.

Η αύξηση των καταγεγραμμένων κρουσμάτων εξηγείται εν μέρει από έναν άνευ προηγουμένου αριθμό PCR τεστ: οκτώ εκατομμύρια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Βεράν.

Εντούτοις, η επιδημιολογική έξαρση είναι πραγματική, όπως μαρτυρά η εκτόξευση του «ποσοστού θετικότητας». Ξεπέρασε το 15%, κοντά στα επίπεδα ρεκόρ του φθινοπώρου του 2020.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News