Μέσω Κρήτης ο γύρος του κόσμου με μονοκινητήριο αεροπλάνο για την 19χρονη Ζάρα (βίντεο)

Κρήτη
Μέσω Κρήτης ο γύρος του κόσμου με μονοκινητήριο αεροπλάνο για την 19χρονη Ζάρα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στόχος το παγκόσμιο ρεκόρ για την πιλότο από... «κούνια» η οποία έλαβε άδεια χειριστή στα 15 της χρόνια

Τον γύρο του κόσμου με ένα υπερελαφρό αεροσκάφος κάνει η 19χρονη Βελγο – Βρετανή Ζάρα Ράδερφορντ, η οποία στοχεύει να κατακτήσει το Παγκόσμιο ρεκόρ ως η νεότερη γυναίκα που κάνει τον γύρο του κόσμου μόνη της, επισκεπτόμενη 52 χώρες σε πέντε ηπείρους.

Σήμερα βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ ακολουθούν το Ντουμπάι , η Αίγυπτος, ενώ στις 8 Ιανουαρίου, εκτός απροόπτου, θα προσγειωθεί στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου, όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ TV o Πρόεδρος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας κ. Νίκος Μακράκης.

Πρόκειται για ένα μεγάλο γεγονός όπως σχολίασε ο κ. Μακράκης ο οποίος βρίσκεται σε επαφή με αυτοδιοικητικούς και όχι μόνο, προκειμένου να υπάρξει …κρητική υποδοχή, πριν η 19χρονη βρεθεί στην περιοχή Αγίας Γαλήνης, όπου κατά τη μυθολογία ξεκίνησε η πρώτη πτήση του Δαίδαλου και του Ίκαρου.

Με πιλότους γονείς, η 19χρονη Ζάρα έλαβε την άδεια χειριστή σε ηλικία 15 ετών.  Το ταξίδι της ξεκίνησε στα μέσα Αυγούστου από το Βέλγιο και μέχρι στιγμής έχει πετάξει σε Αγγλία, Ισλανδία, Γροιλανδία, Καναδά, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Μπαχάμες, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Μεξικό και όχι μόνο.

Μετά την πόλη του Ηρακλείου, η 19χρονη θα συνεχίσει το ταξίδι της σε Σόφια, Τσεχία, Γερμανία και με τελευταίο σταθμό το Βέλγιο, οπότε θα έχει κατακτήσει το όνειρο της, ως η νεότερη πιλότος η οποία έκανε τον γύρο του κόσμου, μόνη της, με υπεραλαφρό αεροσκάφοςμ του οποίου το βάρος υπολογίζεται περίπου στα 300 με 400 κιλά.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Μακράκη, η Ζάρα βρίσκεται κάθε μέρα σε διαφορετικό προορισμό ενώ η πτήση αγγίζει τις 7 ώρες, σε καθημερινή βάση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News