Ινδία – Κορωνοϊός: Για πέμπτη μέρα αυξήθηκε ο αριθμός των νέων μολύνσεων

Κόσμος
Ινδία – Κορωνοϊός: Για πέμπτη μέρα αυξήθηκε ο αριθμός των νέων μολύνσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων από κορωνοϊό αυξήθηκε για πέμπτη ημέρα στην Ινδία καθώς καταγράφηκαν πάνω από 27.000 κρούσματα

Η Ινδία κατέγραψε σήμερα Κυριακή 2 Ιανουαρίου, περισσότερα από 27.000 νέα κρούσματα Covid-19, με τις μολύνσεις να αυξάνονται για πέμπτη ημέρα, ωστόσο ο επικεφαλής υπουργός της πρωτεύουσας Νέο Δελχί δήλωσε πως δεν υπάρχει λόγος για πανικό, επικαλούμενος τα χαμηλά ποσοστά νοσηλείας.

Οι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, περιλαμβανομένου του Δελχί και της οικονομικής πρωτεύουσας Μουμπάι, κατέγραψαν πρόσφατα μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19, περιλαμβανομένων εκείνων της παραλλαγής Όμικρον, η οποία προκάλεσε ένα νέο κύμα μολύνσεων και σε άλλες χώρες στον κόσμο.

Αν και ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στο Δελχί έχει τριπλασιαστεί τις τελευταίες μόλις τρεις ημέρες, ο επικεφαλής υπουργός Αρβίντ Κετζριουάλ δήλωσε πως οι νοσηλείες δεν έχουν αυξηθεί.

«Αυτό σημαίνει πως οι περισσότεροι άνθρωποι που παρουσιάζουν Covid-19 δεν χρειάζονται νοσηλεία. Είναι ήπιες περιπτώσεις», δήλωσε ο Κετζριουάλ σε διαδικτυακή ενημέρωση Τύπου.

«Τα κρούσματα αυξάνονται αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό», είπε.

Το Δελχί είναι μεταξύ των πόλεων που χτυπήθηκαν περισσότερο κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας στην Ινδία πέρυσι, με τα νοσοκομεία να παρουσιάζουν δραματικές ελλείψεις σε κρεβάτια και οξυγόνο.

Η Ινδία έχει καταγράψει συνολικά 34,88 εκατ. μολύνσεις Covid-19, με 27.553 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός απολογισμός των θανάτων στη χώρα είναι 481.770.

Οι αρχές της τοπικής κυβέρνησης στην πόλη Μουμπάι δήλωσαν πως χιλιάδες άνθρωποι κάνουν γρήγορα τεστ αντιγόνου για την ανίχνευση της Covid-19 στα σπίτια τους.

"Παρατηρούμε πως οι άνθρωποι αυτοαπομονώνονται αν βρεθούν θετικοί στο τεστ και την ίδια στιγμή πολλοί αναζητούν επίσης υποστήριξη σε κυβερνητικά κέντρα απομόνωσης αν δεν έχουν αρκετό χώρο για καραντίνα στο σπίτι", είπε ο Σρίκαντ Ντέσμουχ, υψηλόβαθμος υγειονομικός αξιωματούχος στο γραφείο του δημοτικού επιτρόπου της Μουμπάι.

Η Ινδία ετοιμάζεται να ξεκινήσει τον εμβολιασμό των παιδιών στην ηλικιακή ομάδα 15 έως 18 ετών από αύριο Δευτέρα και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων ετοιμάζονται να χορηγήσουν δόσεις σε σχολεία, νοσοκομεία και ειδικούς καταυλισμούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

(φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News