Κόσμος

Γερμανία: Τι επιθυμούν οι πολίτες από τη νέα τους κυβέρνηση για το 2022

Με στοιχεία από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε από την Insa φάνηκε τι επιθυμούν οι Γερμανοί πολίτες από την νέα του κυβέρνηση για το έτος 2022

Οι Γερμανοί πολίτες επιθυμούν από τη νέα τους κυβέρνηση, να επικεντρώσει την προσοχή της στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και να διασφαλίσει τις συντάξεις για το 2022, με λιγότερους ανθρώπους να επιθυμούν να δοθεί προτεραιότητα στην κλιματική κρίση, όπως έδειξε μία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα Κυριακή 2 Ιανουαρίου.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την Insa για λογαριασμό της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας «Τhe Bild am Sonntag» και έδειξε ότι ποσοστό 61% των 2.400 συμμετεχόντων, έχουν την άποψη ότι η μάχη κατά της πανδημίας, είναι η πιο σημαντική αποστολή της κυβέρνησης, ενώ ακολουθεί η διασφάλιση των συντάξεων.

Οι Γερμανοί θέλουν επίσης, η κυβέρνησή τους να αντιμετωπίσει την έλλειψη προσωπικού στα γηροκομεία, να παρέχει οικονομική στέγαση, αλλά και να περιορίσει την αύξηση των τιμών στην ενέργεια. Η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής έχει την έκτη θέση στις προτεραιότητές τους.

«Η άμεση και συγκεκριμένη ανησυχία για το βιοτικό επίπεδο κάποιου έρχεται πρώτη από τη συχνά πιο ασαφή ανησυχία σχετικά με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο επικεφαλής της Insa Χέρμαν Μπίνκερτ.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε στο πρώτο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ότι η Γερμανία θέλει να χρησιμοποιήσει την προεδρία της, στην ομάδα των πιο οικονομικά αναπτυγμένων χωρών (G7), ώστε αυτή να εξελιχθεί σε μία πρωτοποριακή ομάδα χωρών, στις προσπάθειές της, για να επιτύχει την πράσινη ανάπτυξη, αλλά και έναν κοινωνικά προσανατολισμένο κόσμο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

(φωτογραφία: pexels)

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια