Πρωτοχρονιά 2022: Πώς υποδέχθηκε ο πλανήτης τον ερχομό του νέου έτους

Ελλάδα
Πρωτοχρονιά 2022: Πώς υποδέχθηκε ο πλανήτης τον ερχομό του νέου έτους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς από όλο τον κόσμο - Πώς υποδέχθηκε ο πλανήτης το 2022

Το ερχομός του νέου έτους βρήκε όλο τον πλανήτη στη σκιά της νέας μετάλλαξης Όμικρον. Λόγω έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού παραμονές Πρωτοχρονιάς ακυρώθηκαν πολλές εορταστικές εκδηλώσεις, απαγορεύτηκε η μουσική και το ρεβεγιόν έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Στην Ελλάδα η παραμονή της Πρωτοχρονιάς έγινε με μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, καθώς το 2021 τελείωσε αφήνοντας πίσω του πάνω από 40.000 νέα κρούσματα. Οι χώροι διασκέδασης και εστίασης λειτούργησαν, κατ’ εξαίρεση έως τις δυο τα ξημερώματα, με μέγιστο αριθμό ανά τραπέζι τα έξι άτομα.

Από σήμερα Σάββατο 1η Ιανουαρίου, η διασκέδαση χωρίς μουσική τελειώνει τα μεσάνυχτα, ενώ τα πρόστιμα είναι αρκετά τσουχτερά καθώς φτάνουν έως τις 200.000 ευρώ αν εντοπιστεί κάποιος να διοργανώνει για δεύτερη φορά κορονοπάρτι.

Εορτασμοί Πρωτοχρονιάς ανά τον κόσμο

Με ένα φαντασμαγορικό θέαμα, γεμάτο φως και λάμψη υποδέχθηκε η Αθήνα το 2022

Με ελπίδα, αισιοδοξία κι ένα φαντασμαγορικό θέαμα η Αθήνα καλωσόρισε το 2022. Στον λόφο του Λυκαβηττού, με φόντο τα λαμπερά φώτα της πόλης, ο Δήμος Αθηναίων αποχαιρέτισε το 2021 και υποδέχθηκε τη νέα χρονιά με ένα φαντασμαγορικό θέαμα, γεμάτο φως και λάμψη.

Τα τελευταία λεπτά του χρόνου, ο ιστορικός λόφος μεταμορφώθηκε σε μία εντυπωσιακή υπαίθρια σκηνή με οικοδεσπότη τον κορυφαίο Έλληνα σταρ, Σάκη Ρουβά. Ο καλλιτέχνης υπό τη συνοδεία 17μελούς ορχήστρας, αποτελούμενης από εξαιρετικούς μουσικούς και σολίστ, «ταξίδεψε» την Αθήνα σε όλο τον κόσμο, στέλνοντας μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε. Αγαπημένα τραγούδια και γιορτινές μελωδίες, παρουσιάστηκαν σε πρωτότυπες τζαζ εκτελέσεις, στο πνεύμα της πρωτοχρονιάτικης γιορτής.

Τα νησιά Κιριμπάτι, στον Ειρηνικό, ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που υποδέχτηκε τη νέα χρονιά, ακριβώς στις 12 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας.

Ανοιχτή πρωτοχρονιάτικη παράσταση στο Λονδίνο

Στο Λονδίνο συνέρρεαν εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες μόνο και μόνο για να παραστούν στην ανοιχτή πρωτοχρονιάτικη παράσταση, το σόου των πυροτεχνημάτων ακυρώθηκε -σε ό,τι αφορά στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας. Καλλιτέχνες πρώτης γραμμής όπως η Jessie Ware, η Paloma Faith και (σε μαγνητοσκόπηση) οι Elton John και Dua Lipa, πλαισίωσαν μουσικά το ρεβεγιόν του 2022 για τη βρετανική κοινοπολιτεία.

Μόνο φαντασμαγορικός τουρισμός στο Παρίσι

Στο Παρίσι, οι εορταστικές εκδηλώσεις δεν θύμιζαν τα προηγούμενα χρόνια αλλά υπήρχε μόνο ο φαντασμαγορικός στολισμός. Πάντως, και παρά το γεγονός ότι η Γαλλία, που καταγράφει αρνητικά ρεκόρ με πάνω από 200.000 ημερήσιες μολύνσεις τα τελευταία 24ωρα, δεν βρίσκεται σε ολικό lockdown.

Στους δρόμους στη Νέα Υόρκη

Διαφορετικά, από άλλες χρονιές, υποδέχθηκε και η Νέα Υόρκη το 2022. Στην Times Square, ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν πολύ λιγότερος σε σχέση με άλλες χρονιές. Όλοι όσοι παραβρέθηκαν επιλέχθηκαν με κλήρωση, ανάμεσα σε πλήρως εμβολιασμένους. Οι έλεγχοι ήταν αυστηρότατοι και απαιτούσαν τη χρήση μάσκας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο. Μάλιστα, ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, κάλεσε τους Αμερικανούς να γιορτάσουν με λίγο κόσμο και τη φετινή Πρωτοχρονιά.

Στο Σίδνεϊ, την πόλη που αυτοχαρακτηρίζεται «παγκόσμια πρωτεύουσα της Πρωτοχρονιάς», ένα μικρό πλήθος είχε συγκεντρωθεί στο λιμάνι για να παρακολουθήσει την εντυπωσιακή, όπως κάθε χρόνο, ρίψη πυροτεχνημάτων. Μερικές χιλιάδες ήταν εκείνοι που μπόρεσαν να παραβρεθούν φέτος, μολονότι συνήθως το πλήθος ξεπερνά το 1 εκατομμύριο. «Προσπαθώ να επικεντρωθώ στα θετικά πράγματα που συνέβησαν, αντί για τα αρνητικά», σχολίασε η Μελίντα Χόυαρντ, μια 22χρονη φοιτήτρια ιατρικής, που παρακολουθούσε το θέαμα έξω από την Όπερα.

Στο Ρίο της Βραζιλίας όπου παραδοσιακά κάθε χρόνο άλλαζε με εντυπωσιακό θέαμα η χρονιά στην παραλία της Κοπακαμπάνα, εφαρμόζεται επίσης σχέδιο ακυρώσεων. Στην Ινδία, μια από τις χώρες που χτυπήθηκε σφοδρά στο προηγούμενο πανδημικό κύμα, εκατομμύρια κόσμου θα γιορτάσουν από τα σπίτια τους την έλευση του νέου έτους, καθώς έχει επιβληθεί απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας και οι επιχειρήσεις εστίασης λειτουργούν υπό περιορισμούς.

Η Ρωσία... άρχισε από το Βλαδιβοστόκ να μπαίνει στο 2022!

Οι κάτοικοι των περιοχών της ρωσικής Άπω Ανατολής ήταν οι πρώτοι στη Ρωσία που αποχαιρέτησαν το 2021 και καλωσόρισαν το 2022. Στις ανατολικότερες περιοχές της Ρωσίας, την Καμτσάτκα και την Τσουκότκα, υποδέχθηκαν την Πρωτοχρονιά όταν στη Μόσχα ήταν 15:00 (ώρας Ελλάδος 14:00), ενώ στην πιο δυτική περιοχή της Άπω Ανατολικής Ομοσπονδιακής Περιφέρειας, τη Μπουριάτια, υποδέχθηκαν την Πρωτοχρονιά στις 19:00 ώρα Μόσχας (ώρα Ελλάδος 18.00).

(φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News