Ευρώπη: Έλλειψη διάθεσης self test ενόψει Πρωτοχρονιάς

Κόσμος
Ευρώπη: Έλλειψη διάθεσης self test ενόψει Πρωτοχρονιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα self test είναι πλέον διαθέσιμα στα γαλλικά σούπερ μάρκετ, την ώρα που η Βρετανία και η Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν έλλειψη

Με την Όμικρον να εξαπλώνεται ραγδαία και τις πρωτοχρονιάτικες συγκεντρώσεις εν όψει, έχουν γίνει ανάρπαστα τα self tests. Με τον ίδιο ρυθμό εξαντλούνται και τα ραντεβού για rapid και pcr. «Eίναι λιγότερο χρονοβόρο από το να στέκομαι στην ουρά για PCR. Δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστο ή οχι αλλά τουλάχιστον μας δίνει μια ιδέα», λέει ένας Γάλλος.

Η έλλειψη σελφ τεστ στην Αγγλία προκαλεί ανησυχία σε όσους τα χρειάζονται όχι μόνο για τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς, αλλά και για να μπορούν απλώς να εργαστούν. Κάποιοι καταφεύγουν στην λύση των pcr αν και η τιμή τους ξεπερνάει τα 200 ευρώ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έχουν καταγραφεί ακόμα και επιθετικές συμπεριφορές απέναντι σε φαρμακοποιούς λόγω της έλλειψης. «Πήγαμε να πάρουμε μερικά και δεν υπάρχει κανένα εδώ στα γύρω φαρμακεία, όλοι έχουν ταμπέλες που λένε ότι τελείωσαν», λέει μια Αγγλίδα. Τα 100.000 προσεγγίζουν τα κρούσματα ημερησίως στην Ιταλία, ενώ πάνω από 1000 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Ο δείκτης θετικότητας έχει ξεπεράσει το 9%. Υπό αυτές τις συνθήκες τεράστια είναι η ζήτηση για τεστ και στη γειτονική χώρα.

«Εδώ ο κόσμος στέκεται στην ουρά ακόμα και για ώρες, ακούσαμε ότι κάποιοι έπρεπε να περιμένουν έως και οκτώ ώρες. Αν η κατάσταση εδώ στη Ρώμη είναι ας πούμε ελεγχόμενη, ο κόσμος κάνει ουρά, αλλά στο τέλος καταφέρνουν να κάνουν το τεστ. Στο Μιλάνο κάποια κέντρα όπου γίνονται τεστ έχουν φτάσει στο μέγιστο όριο των κρατήσεων και ως εκ τούτου πολλοί άνθρωποι έχουν πει ότι δεν θα μπορέσουν να κάνουν τεστ. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και ο στρατός έχει χρησιμοποιηθεί για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων που αφορούν τα ράπιντ τεστ», μεταδίδει η Τζόρτζια Ορλάντι από τη Ρώμη.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News