Τσεχία: 80.000 κοτόπουλα θα θανατωθούν λόγω της γρίπης των πτηνών

Κόσμος
Τσεχία: 80.000 κοτόπουλα θα θανατωθούν λόγω της γρίπης των πτηνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δημοκρατία της Τσεχίας κατέγραψε 48 εστίες γρίπης των πτηνών φέτος, αριθμό ρεκόρ μέσα σε ένα έτος

Περίπου 80.000 κοτόπουλα θα θανατωθούν σήμερα στη Δημοκρατία της Τσεχίας λόγω της γρίπης των πτηνών, ενώ μια πρώτη εστία μόλυνσης εντοπίστηκε στη Σλοβακία, με έναν ιό που εξακολουθεί να κυκλοφορεί ενεργά στην Ευρώπη μέσω των μεταναστευτικών πουλιών.

Στη Δημοκρατία της Τσεχίας, οι κτηνίατροι αναμένεται να θανατώσουν σήμερα 80.000 κοτόπουλα που έχουν μολυνθεί με τη γρίπη των πτηνών στο αγρόκτημα της Λιμποτένιτσε, περίπου 45 χλμ. βόρεια της Πράγας. Από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, περισσότερα από 100.000 κοτόπουλα έχουν θανατωθεί στο αγρόκτημα αυτό που καταμετρούσε πριν από τα Χριστούγεννα 188.000 πουλερικά.

Η Δημοκρατία της Τσεχίας κατέγραψε 48 εστίες γρίπης των πτηνών φέτος, αριθμό ρεκόρ μέσα σε ένα έτος.

Αλλού στην Ευρώπη, ένα μικρό αγρόκτημα στη βορειοανατολική Σλοβενία τέθηκε σήμερα σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό ενός πρώτου κρούσματος της γρίπης των πτηνών, ανακοίνωσαν οι σλοβενικές αρχές, υπογραμμίζοντας πως είναι το πρώτο κρούσμα της ασθένειας H5N1 φέτος.

Διατάχθηκε η διενέργεια τεστ μετά την αυξημένη θνητότητα κοτόπουλων σε ένα αγρόκτημα κοντά στη Σλοβένσκα Μπίστιτσα, περίπου 100 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Λιουμπλιάνα.

Η Γαλλία εντόπισε πρόσφατα εστίες της γρίπης των πτηνών στο νοτιοδυτικό τμήμα της, ενώ η Βρετανία δήλωσε στις αρχές του μήνα πως θανάτωσε περίπου μισό εκατομμύριο κοτόπουλα φέτος στο πλαίσιο της μεγαλύτερης επιδημίας γρίπης των πτηνών που είχε ποτέ.

Το Βέλγιο και η Ολλανδία επέβαλαν επίσης μέτρα περιορισμού των πουλερικών τους τελευταίους μήνες μετά τον εντοπισμό εστιών της ασθένειας.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News