Κόσμος

Ευρώπη: Δυσκολίες για τους ταξιδιωτικούς προορισμούς λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Από τις 25 Δεκεμβρίου, η είσοδος από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Νορβηγία θα είναι πολύ πιο δύσκολη, καθώς θα θεωρούνται ως περιοχές όπου έχει επικρατήσει η Όμικρον

Οι νέοι ταξιδιωτικοί κανονισμοί οδηγούν ήδη σε κύμα ακυρώσεων στις περιοχές χειμερινών σπορ του Σάλτσμπουργκ - και όχι μόνο για τις διακοπές των Χριστουγέννων, αλλά και για την υπόλοιπη χειμερινή περίοδο.

Από τις 25 Δεκεμβρίου, η είσοδος από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Νορβηγία θα είναι πολύ πιο δύσκολη, καθώς θα θεωρούνται ως περιοχές όπου έχει επικρατήσει η Όμικρον, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι υποχρεωτική καραντίνα δέκα ημερών.

Μόνο τα τριπλά εμβολιασμένα άτομα με έγκυρο τεστ PCR εξαιρούνται από την υποχρεωτική καραντίνα.

«Οι Γερμανοί επισκέπτες μας ακύρωσαν επίσης επειδή τα μη εμβολιασμένα παιδιά τους θα ήταν σε υποχρεωτική καραντίνα όταν επέστρεφαν στο σπίτι, τέτοια προβλήματα αντιμετωπίζουμε. Μεταφέρουμε, ακυρώνουμε, διαχειριζόμαστε, μετά έρχονται νέες κρατήσεις, είναι πολύ μεγάλη προσπάθεια», τόνισε ο ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχείου.

Άνοιξε επίσημα η σεζόν σκι και στα ορεινά θέρετρα της Βουλγαρίας Μπάνσκο και Μπόροβετς. Οι κρατήσεις για διακοπές είναι διπλάσιες από πέρυσι. Τα περισσότερα από τα ξενοδοχεία στο Μπάνσκο έχουν ήδη γεμίσει για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Πιστοποιητικά εμβολιασμού απαιτούνται μόνο σε εσωτερικούς χώρους - σε ξενοδοχεία και εστιατόρια. Μέχρι τα Χριστούγεννα οι τιμές για τα λιφτ παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ωστόσο μετά θα αυξηθούν λόγω της αύξησης της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας.

Λόγω της βαριάς χιονόπτωσης τις τελευταίες εβδομάδες, οι συνθήκες στις πλαγιές είναι εξαιρετικές. Ωστόσο, παραμένει ο κίνδυνος για χιονοστοιβάδες εκτός από τις πίστες παραμένει.

Φωτογραφία αρχείου Shutterstock 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια