Κόσμος

Μπριζίτ Μακρόν: Στη Δικαιοσύνη για τις φήμες αλλαγής φύλου

Σύμφωνα με τις αβάσιμες φήμες, η Μπριζίτ Μακρόν γεννήθηκε άνδρας και ονομαζόταν Ζαν-Μισέλ Τρονιέ

Η σύζυγος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, Μπριζίτ, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Αφορμή στάθηκαν οι φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ότι γεννήθηκε άνδρας, όπως δήλωσε χθες ο δικηγόρος της. 

 

Υποστηρικτές θεωριών συνωμοσίας, μεταξύ των οποίων αντιεμβολιαστές και ακροδεξιοί κύκλοι, επιτέθηκαν στην Μπριζίτ Μακρόν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, έπειτα από δημοσίευμα ακροδεξιού εντύπου, το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τις αβάσιμες φήμες, η Μπριζίτ Μακρόν γεννήθηκε άνδρας και ονομαζόταν Ζαν-Μισέλ Τρονιέ. Το “Τρονιέ” είναι το πατρώνυμο της πρώτης κυρίας της Γαλλίας.

Οι φήμες αυτές κυκλοφορούν σε μια περίοδο που ο σύζυγός της προετοιμάζεται για τις προεδρικές εκλογές της άνοιξης, μολονότι επισήμως δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Τις τελευταίες εβδομάδες το χάσταγκ «#JeanMichelTrogneux» βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις σε δημοφιλία στο Twitter στη Γαλλία.

Ο Ζαν Ενοσί, δικηγόρος της Μπριζίτ Μακρόν, ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι έχει κινήσει νομική διαδικασία εναντίον πολλών ατόμων, αφού οι ψευδείς ισχυρισμοί κορυφώθηκαν έπειτα και από την κυκλοφορία ενός βίντεο σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης στις 10 Δεκεμβρίου.

Ο δικηγόρος δεν κατονόμασε τα πρόσωπα εναντίον των οποίων έχουν κινηθεί αυτές οι διαδικασίες, ούτε αν έχει προσφύγει στα αστικά ή τα ποινικά δικαστήρια.

Το γραφείο της Μπριζίτ Μακρόν αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εμανουέλ Μακρόν γνώρισε τη σύζυγό του όταν εκείνος ήταν 15 ετών και εκείνη ήταν καθηγήτρια στο σχολείο όπου φοιτούσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια